Povežite se sa nama

Vijesti

SD: „Politički pritisak na MONSTAT da organizuje popis“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ono što se trenutno sprovodi na terenu, najavljenom smjenom direktorice MONSTAT-a, jeste klasičan politčki pritisak da se na silu sprovede popis ove godine, i to samo zato što vladajuće političke partije misle da će im nacionalno prebrojavanje biti oportuno, saopštila funkcionerka Socijademokrata (SD) Ivana Raščanin-Radičević, najajvivši da će o istom obavijestiti i međunarodne partnere i instance

Ona je rekla da činjenica da se direktorica usprotivila očigledno nezakonitoj organizaciji popisa, a odmah potom pokrenuta njena smjena, sasvim jasno govori da je riječ o poltičkoj odmazdi.

Istakla je da su premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović javno potvrdili da je popis nemoguće organizovati.

„Dodatno, da je ovdje zaista riječ o diletantizmu i arčenju državnih para silu-na-sramotu i mimo propisa, govori i podatak da je i Dragan Koprivica, predstavnik NVO u Savjetu statističkog sistema, istupio iz istog, upravo zato što mu je Zakon o popisu „poturen“ na izjašnjenje putem elektronske sjednice i to u roku od 24 sata“, saopštila je Raščanin-Radičević.

Ona je ocijenila da je proces rada na tom važnom pitanju potpuno obesmišljen.

„Ovakvo „mrcvarenje zakona“ da bi se bizarna potreba vladajuće većine da nas nacionalno prebroji uklopila u legislativu i planove, samo još jednom pokazuje ko u ovoj državi pravi rovovske podjele. Ne možete četvrtasto ugurati u okruglo gospodo, ma koliko se trudili, niti nezakonito možete pretvoriti u zakonito“, zaključila je Raščanin-Radičević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije