Povežite se sa nama

Politika

SD: Vlada da reaguje na blokadu sistema u javnoj upravi i privatnom sektoru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pozivamo Vladu da hitno reaguje na blokadu nekih od najvažnijih sistema u javnoj upravi, ali i privatnom sektoru. Prosvjetari i njihova radna prava su potpuno zanemareni, zbog čega će danas doći ispred Ministarstva prosvjete, pravni sistem je u blokadi zbog štrajka advokata, država se i dalje privremeno finansira jer na sredini godine nemamo budžet, a zbog toga prijeti nestašica ljekova, saopštile su Socijaldemokrate (SD).

Prema njihovim riječima za svega pola godine došli smo do ivice kolapsa, te je neophodno da se prije svega Vlada koja je najodgovornija, a onda i svi društveni subjekti uključe.

“Jer, ovo više nije ni pitanje politike koliko opstanka”, dodaju iz SD-a.

Kako ističu, prekovremeni rad nastavnika, transformacija ugovora za stalno… potpuno su neriješeni, ali zato je riješeno da se svi direktori smjenjuju.

“Pravni sistem je blokiran, niko u državi nema pravnu pomoć, ali Vlada se ne oglašava. Fale trakice za djecu dijabetičare i svi su izgledi da prijeti ozbiljna nestašica ljekova koji se na veliko ne mogu pribaviti bez usvojenog budžeta, opet se niko ne oglašava”, navode iz SD-a.

Naglasili su da svi, osim Vlade, vide da vremena za čekanje nema.

“No, oslobodilačka Vlada se za to vrijeme bavi političkim smjenama i namještenjima, a građani su prepušteni sami sebi”, zaključuju iz SD-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije