Povežite se sa nama

Politika

SD: Vlast odlaže izbore u opštinama gdje zna da će izgubiti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Socijaldemokrate podržavaju ideju da svi lokalni izbori budu održani istog dana, ali ne i odgađanje glasanja tamo gdje, kako su kazali, vlast zna da će izgubiti, kao što je to slučaj sa izborima koji bi trebalo da budu održani ove godine.

U decembru bi trebalo bi da budu održani lokalni izbori u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju, a početkom naredne godine Ulcinju i u Beranama. U te dvije opštine trebalo bi da se glasa u martu. Na proljeće, odnosno krajem maja naredne godine, najavljeno je glasanje u još 12 gradova i opština, u prvom redu Podgorici.

Danu je u parlamentu rečeno da su konstituenti vladajuće koalicije načelno spremni da podrže dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima bi bili odloženi lokalni izbori u pet opština krajem ove i početkom naredne godine za maj naredne godine.

„Ako istinski želimo da rasteretimo građane od čestih izbora, treba da sjednemo za sto, da usaglasimo datum kada će biti održani svi lokalni i vanredni parlamentarni izbori“, ocijenio je član predsjedništva SD-a Nermin Bećirović.

Bećirović je rekao agenciji MINA da je pitanje održavanja lokalnih izbora u jednom danu zadatak Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, i da to je mjesto gdje treba tražiti rješenje koje će imati podršku i pozicije i opozicije.

On je kazao da u SD-u očekuju da se o toj problematici nastavi razgovor i na sljedećem sastanku predsjednika, odnosno predstavnika svih političkih partija.

„U situaciji izuzetne politicke nestabilnosti, međusobnih ozbiljnih optužbi koalicionih partnera na vlasti, svaki jednostrani potez bi samo dodatno zakomplikovao ionako složeni društveno-politički ambijent“, zaključio je Bećirović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije