Povežite se sa nama

Vijesti

SDP: Antidržavni čin vlasti, protesti da budu mirni i dostojanstveni

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kolegijum predsjednika SDP-a razmatrajući aktuelnu političko-bezbjednosnu situaciju ocijenio je antidržavnim činom bez presedana odluku aktuelne vlasti da, uprkos negativnim bezbjednosnim procjenama, ogromnom riziku po mir i stabilnost i u tom smislu jasnom stavu resornog ministra unutrašnjih poslova i direktora policije, ipak dozvoli ustoličenje mitropolita SPC Joanikija na Cetinju.

– Ovim činom vlast je pokazala da je ne interesuje bezbjednost i građanski sklad kao vrhunska vrijednost svakog društva, već da su joj neki sasvim drugi i tuđi interesi važniji od interesa države kojom trenutno upravljaju – saopšteno je iz SDP-a.

Rukovodstvo i funkcioneri SDP-a će od subote prisustvovati, kako navode, mirnom i demokratskom protestu građana na Cetinju koji se protive nasilnom ustoličenju, čime će iskazati svoj odnos prema činu pokoravanja građanske i sekularne Crne Gore i vrijeđanju njenog nacionalnog i državnog dostojanstva.

– Protest građana Cetinja i Crne Gore doživljavamo, ne samo kao protest protiv najavljenog ustoličenja, već više od toga kao snažnu reakciju na trodecenijsko djelovanje jedne vjerske zajednice koja vrijeđa, omalovažava i negira državotvorni crnogorski narod, otima njegovo kulturno-istorijsko nasljeđe, urušava građansko i sekularno ustrojstvo države, uz istovremeno zagovaranje najrigidnije velikodržavne politike koja je dovela do ratova na prostoru bivše Jugoslavije i najvećih zločina nakon 2. svjetskog rata – kazali su iz SDP-a.

SDP apeluje na sve političke i društvene subjekte i građane da svojim djelovanjem doprinesu demokratskom rješavanju aktuelnih izazova kao i da građanski protest bude mirna i dostojanstvena manifestacija otpora višedecenijskoj nepravdi.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije