Povežite se sa nama

Vijesti

SDP: Komandir kordona namjerno gađao Krivokapića šok bombom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Socijaldemokratska partije (SDP) uputila je Savjetu za građansku kontrolu rada policije prijavu zbog nanošenja tjelesne povrede počasnom predsjedniku te stranke i bivšem predsjedniku Skupštine i Parlamentarne Skupštine OEBS-a Ranku Krivokapiću, tokom protesta na Cetinju 5. septembra 2021.godine.

U prijavi se navodi da se Ranko Krivokapić, 5. septembra, poslije šest sati, nalazio sa manjom grupom demonstranata na Trgu Kralja Nikole na Cetinju, a da je u tom periodu, na istom mjestu, desetak njih sjedelo na stolicama iz obližnjeg kafića na udaljenosti preko 15 metara od prvog kordona policije koji je brojao preko 40 pripadnika policije.

– U jednom trenutku, u sredini kordona pojavio se policajac koji je u ruci držao najmanji megafon koji je Krivokapić do tada vidio, iako je bio učesnik na desetine protesta u Crnoj Gori i Srbiji. Očigledno je da se radilo o komandiru kordona koji je stajao na Trgu Kralja Nikole. Podigao je i nešto rekao u taj mini megafon iz kojeg se ništa nije čulo. Odmah po tom činu, taj policajac izvukao je osigurač iz šok bombe, i istom gađao Krivokapića kojom prilikom je zadobio lakše tjelesne povrede u prijedjelu desne i lijeve noge – navodi se u prijavi.

U prijavi se ističe da je jasno propisano da se ta eksplozivna sredstva bacaju na zemlju, a ne na glavu i tijelo pojedinca.

– Nemamo dilemu da je pomenuti policajac prepoznao bivšeg predsjednika Skupštine Crne Gore i da je njegova namjera bila usmjerena da ga trajno onesposobi. Poznato je da takvom upotrebom šok bombe prema glavi mete, mogu nastupiti i smrtne posijedice – napominje se u prijavi.

SDP zaključuje da se u skladu sa svim prethodno navedenim, poziva Savjet da utvrdi identitet komandira koji je u tom vremenskom periodu rukovodio policijskom povrjeđivanju počasnog predsjednika SDP-a, prekoračenju ovlašćenja i upotrebi prekomjerne sile. U suprotnom, to će se smatrati aktom terora vlasti prema svom decenijskom političkom protivniku, odnosno aktu koji je bio politički motivisan.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
malicrnogorac
malicrnogorac
07.09.2021. 16:29

R.Krivokapić , je sa S.P./lscg/ najbolji politicar od ‘90 naovamo —
Četnicima smeta i bez naredjenja gadosti su bile očekivane…

Sponzor

Najčitanije