Povežite se sa nama

Ekonomija

SDP: Minimalna zarada da bude na nivou 50% prosječne

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanički klub Socijaldemokratske partije predao je amandman na predlog Zakona o radu, koji je vladajuća većina stavila u proceduru, saopštio je član Predsjedništva SDP-a Petar Odžić.

SDP se, kako navodi Odžić, u dužem vremenskom periodu zalaže za povećanje minimalne zarade, uz istovremeno poresko rasterećenje privrednika.

„Naš amandman je identičan predlogu Zakona koji imamo u proceduri a kojim tražimo da minimalna zarada bude na nivou 50% prosječne zarade. Time bi se istovremeno značajno povećala minimalna zarada sa sadašnjih 222 na 260 eura, ali omogućili uslovi da ona nastavi rast i u narednom periodu. Kako zaradu ispod 250 eura prima perko 70.000 radnika u Crnoj Gori, samim povećanjem minimalne zarade po našem modelu, povećaće se i iznos prosječne zarade“, piše u saopštenju.

Odžić dodaje i da je uz sve to potrebno uvesti smanjenje opterećenja na zarade, koje su sada 64% na neto zaradu a jedni su od najvećih u regionu.

„Time bi se stvorili uslovi za dalje investicije, ali i mogućnost za dalje povećanje zarada. Smatramo da naš amandman na predloženi zakon predstavlja značajno poboljšanje koje će omogućiti veća primanja za ogroman broj crnogorskih radnika, naročito za one sa najmanjim primanjima“, zaključuje on.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije