Povežite se sa nama

Društvo

SDP: Nadležni da hitno otkriju i kazne osobu koja je prijetila Bursaću; PRIJETNJE REDAKCIJI RADIJA „ANTENA M“: Bombu ću vam tamo bačiti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

SDP snažno osuđuje prijetnje upućene uglednom novinaru Draganu Bursaću i poziva nadležne organe da hitno otkriju identitet počinioca ovog gnusnog čina i istog procesuiraju i adekvatno kazne.

“Bursać je prepoznat kao novinar koji ekspliicitno i otvoreno kritikuje narastajući nacionalizam, klerikalizam i sve one tendencije u društvima regiona koje neodoljivo podsjećaju na pokušaj reanimacije anahrone politike sukoba s kraja prošlog vijeka. Nažalost, autor ovih prijetnji, kao i mnogi drugi, pronalaze ohrabrenje za svoje primitivno ponašanje i rigidne i retrogradne stavove upravo u društvenom i političkom ambijentu koji je bio karakterističan za nedavnu prošlost a koji se ponovo nastoji stvoriti”, navodi SDP.

SDP još jednom potencira značaj slobodnog novinarstva i slobodnih medija i potrebu društva i države da predano radi na stvaranju normalnog ambijenta za njihov rad u kojem ovakvih prijetnji neće biti ili će one biti promptno sankcionisane.

Podsjetimo, bosansko-hercegovački novinar Dragan Bursać dobio je sinoć prijetnje smrću. On je saopštio da će napad prijaviti MUP-u, Udruženju novinara BiH i crnogorskim kolegama. Profesorica i građanska aktivistinja NVO “Forum slobodnih građana Luča” Maja Miličković, kazala je da je Upravi policije Crne Gore, na čijem čelu je Zoran Brđanin, prijavila osobu koja je prijetila smrću Bursaću.

“Ja sam mrtav ozbiljan, ubiću te priviriš li ikad u CG. Metak u glavu, pozdrav”, navodi se u prijetnji koja je upućena sa profila koji je potpisan sa Marko Aprcović.

Bursać je u izjavi za Radiosarajevo.ba potvrdio da je sinoć primio eksplicitne prijetnje smrću iz Crne Gore.

“Zaprepastila me je otvorenost i namjera i odlučnost osobe moja stoji iza ovog profila. Zaista ne znam o kakvom profilu ličnosti se radi, što u krajnjoj instanci i nije moj posao”, istakao je Bursać.

Prijetnja je stigla sa naloga osobe koja se predstavlja kao Marko Aprcović, koji je potom prijetio i glavnom i odgovornom uredniku Antena M Darku Šukoviću i redakciji tog radija.

„I ti si na spisku Šukoviću. Čisto da znaš. Samo ću tebe da kidnapujem i mučim satima. Bombu ću vam tamo bačiti. Marko Aprcović, glavom i bradom“, napisao je Aprcović u poruci na Facebooku koju je Antena M objavila.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije