Povežite se sa nama

Politika

SDP: Otkazati projekciju huškačkog filma Borisa Malagurskog

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

SDP je zatražio od Centra za kulturu Tivat da otkaže projekciju, kako kažu, huškačkog filma teoretičara zavjere, političkog aktiviste i manipulatora Borisa Malagurskog „Crna Gora – Podeljena zemlja”. U slučaju projekcije tog filma lokalna vlast, kako poručuju, neće imati podršku SDP-a.

„Zahtijevamo da se odmah otkaže predstavljanje ovakvog sadržaja. Ovakvi sadržaji sa ovakvim manipulatorskim porukama su neprimjereni za projekcije u tivatskom Centru za kulturu. Autor i njegovi simpatizeri slobodni su da promocije svojih ideja i ideologije vrše u privatnoj režiji, a nikako režiji tivatskog Centra za kulturu“, naveo je u izjavi za medije Aleksandar Đurović, potpredsjednik SDP.

Đurović kaže da građanske liste koje vode Opštinu u slučaju projekcije tog filma neće imati podršku SDP-a, za dalje vršenje vlasti zbog ozbiljnog, kako kaže, kršenja dogovora o manjinskoj podršci SDP.

„Naime, autor je lice koje se u kontituitetu kroz svoje razne radove bavi podrivanjem države Crne Gore i svih vrijednosti na kojima je ona utemeljena kao građanska i nezavisna država, pa bi promovisanje i afirmisanje pomenutog autora i njegovog “ostvarenja” samo dodatno narušilo i destabilizovalo političke odnose“, naveo je Đurović.

Tivat je, kako ističe, prepoznat kao mirna, multinacionalna i multikulturna sredina, odana i posvećena građanskoj Crnoj Gori i nećemo dozvoliti da ovakvi i slični sadržaji kontaminiraju i lokalnu i državnu javnu scenu.

„Promocija Malagurskog i njemu sličnih ne može i neće doprinijeti smirivanju tenzija i pomirenju naše „podijeljene zemlje“. On i slični njemu svojim manipulacijama i malverzacijama te podjele prave i produbljuju tako da ni jedna lokalna uprava koja takve i slične autore bude promivisala neće imati podršku SDP“, zaključio je Đurović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Jovo Z
Jovo Z
08.06.2021. 16:10

Ako je samo to u pitanju, bolje da još jednom razmislite!

Sponzor

Najčitanije