Povežite se sa nama

Vijesti

SDT: Podignuta optužnica protiv Kovačevića i još 8 osoba

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je 24. avgusta pred Višim sudom u Podgorici podiglo optužnicu protiv okrivljenog Dragana Kovačevića – nekadašnjeg direktora Upave za nekretnine i još osam fizičkih i jednog pravnog lica, saopštio je SDT

Kako navode, okrivljenima se stavlja na teret da su u okviru kriminalne organizacije, koja je formirana u cilju realizacije kriminalnog plana za kriminalnu organizaciju, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 660.000 eura.

„SDT je 24. avgusta pred Višim sudom u Podgorici podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.K. – nekadašnjeg direktora Upave za nekretnine i još osam fizičkih i jednog pravnog lica, zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja; produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, protivpravno zauzimanje zemljišta, krivično djelo iznude u saizvršilaštvu; krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave, krivično djelo utaja poreza i doprinosa i krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnim djelom faslifikovanje isprave, a u odnosu na okrivljeno pravno lice“, ističu u saopštenju.

Podsjetimo, Kovačević je u bjekstvu od 24. februara, nakon što je izašao iz Istražnog zatvora.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije