Povežite se sa nama

Vijesti

SDT-U: DPS podnio krivičnu prijavu protiv Krivokapića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Demokratska partija socijalista (DPS) podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv premijera Zdravka Krivokapića i drugih osoba zbog sumnje da su zloupotrijebili svoj položaj i prekoračili svoja službena ovlašćenja tokom događaja na Cetinju 4. i 5. septembra

U krivičnoj prijavi, u koju su Dnevne novine imale uvid, navodi se da su zloupotrebljavajući položaj predsjednika Vlade, poslanika, ministara i dr. prekoračili granice svojih službenih ovlaščenja.

Navodi se da je Krivokapić formirao tijelo koje nije imalo nikakve zakonske i ustavne nadležnosti da donosi odluke koje se tiču nacionalne bezbjednosti, a koje je načelu sa njim preuzimalo djelove komandovanja operacijom bezbjednosnih snaga 5. septembra na Cetinju.

Kao dokaz uz krivičnu prijavu SDT-u je dostavljena fotografija iz prostorija Vlade, snimljena 5. septembra, na kojoj su pored Krivokapića dio komandnog štaba pomenute operacije i poslanici Marko Milačić, Momčilo Koprivica, ministri Milojko Spajić, Olivera Injac, Jakov Milatović, te direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić i šef Kabineta predsjednika Vlade Ivana Malović.

Krivokapić se tereti da je 5. septembra prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja teže povrijedio pravo drugog na način što je mimo svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja dao nalog pomoćniku direktora Uprave policije da se liši slobode Veselin Veljović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije