Povežite se sa nama

Politika

ŠEHOVIĆ: SD će se odazvati pozivu Bečića na dijalog

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Socijaldemokrate Crne Gore će se odazvati pozivu predsjednika Skupštine Alekse Bečića na parlamentarni dijalog vlasti i opozicije, saopštio je poslanik te partije Damir Šehovič

“Vrlo rado ćemo se odazvati pozivu Bečića, jer nam ne pada na pamet da, u momentu kad jurimo ka ekonomskoj i ideološkoj crnoj rupi, bilo koji proces opstruiramo”, kazao je Šehović agenciji MINA.

On je rekao da u SD-u od početka insistiraju na tome da je nužan dijalog koji bi osnovu imao u proevropskim i građanskim snagama prije svega.

“Uostalom, samo takve snage i jesu u stanju da taj dijalog pokrenu i eventualno imaju neke rezultate, upravo zbog svoje neisključivosti”, kazao je Šehović.

Govoreći o očekivanjima predstojećeg dijaloga, Šehović smatra da treba ostaviti malo vremena da bi se vidjelo u kom pravcu će sve ići.

“Gledano realno, nije za očekivati da će dometi biti spektakularni, u situaciji kad imate više desetina konstituenata vlasti, koji su i sami kao „rogovi u vreći“”, rekao je Šehović.

Prema njegovim riječima, jasno je da će dijalog biti težak, jer će morati ići u više pravaca.

“U susret mnogobrojnim partijama iz vlasti koje su dijametralno suprotne, te u susret samoj opoziciji”, kazao je Šehović.

On je istakao i da su određene građanske partije vlasti ideološki bliže opoziciji nego sopstvenim trenutnim partnerima.

“Sve to izuzetno komplikuje politički momenat”, poručio je Šehović.

On je rekao da zbog svega prethodno navedenog, dijalog samo odlaže neizbježne izbore.

U SD-u, kako je rekao, vjeruju da je datum vanrednih izbora, pored ostalih otvorenih pitanja koja zahtijevaju dvotrećinsku odnosno tropetinsku većinu, jedno od pitanja koje će biti na stolu.

Šehović je poručio da bi bilo neprihvatljivo da se dijalog pretvori u „cjenkanje unutar vlasti oko pozicija“ i dodao da vjeruje da Bečić, a ni svi konstruktivni činioci u dijalogu, neće to dozvoliti.

“U situaciji velikog porasta cijena hrane, goriva, povećanja zaposlenih za devet hiljada novih zaduženja i generalno jako loše ekonomske i političke situacije, takav vid političkog oportunizma i makijavelizma se zaista ne bi smio dozvoliti”, zaključio je Šehović.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije