Povežite se sa nama

Društvo

SEKULOVIĆ: Amnestirati one koji su kažnjavani tokom prvih mjeseci epidemije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Država mora da donese zakon o amnestiji osoba koje su, zbog kršenja epidemioloških mjera, kažnjavane tokom prvih mjeseci epidemije koronavirusa u Crnoj Gori, poručio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

On je, na konferenciji „Okupljanja za ljudska prava: Sloboda javne riječi u javnom prostoru“, rekao da su prije godinu ljudi hapšeni jer su bili sa još par osoba na klupi i završavali sa uslovnim osudama i sporazumno priznavali krivicu.

“Sad su u kaznenim evidencijama i to može da im bude smetnja u radnom odnosu. Mora da se donese zakon o amnestiji tih lica, jer danas mjere kršimo svi i niko ne razmišlja o njima“, kazao je Sekulović, prenose Vijesti.

U aprilu prošle godine, mjesec od početka epidemije u Crnoj Gori, iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici saopšteno je da su državni tužioci zaključili 36 sporazuma o priznanju krivice sa okrivljenima za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Navodi se i da je uplaćeno više od 15 hiljada EUR novčanih kazni ili naloga za plaćanje humanitarnim organizacijama.

Za samo mjesec i po od početka epidemije u Crnoj Gori je, prema evidenciji Uprave policije, učinjeno više od 870 krivičnih djela protiv zdravlja ljudi.

Konferenciju „Okupljanja za ljudska prava: Sloboda javne riječi u javnom prostoru“ organizovao je Institut alternativa.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije