Povežite se sa nama

Politika

SEKULOVIĆ: U Veljovićevom saopštenju moguće elementi bića više krivičnih djela

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da u saopštenju savjetnika predsjednika Crne Gore Veselina Veljovića moguće postoje elementi bića više krivičnih djela.

Veljović je u autorskom tekstu za Pobjedu poručio je da je „dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budemo zajedno na Cetinju“.

„Građanin Crne Gore Veselin Veljović, koji je ujedno i savjetnik predsjednika države, ima pravo da saopšti svoja politička uvjerenja. Međutim, problematično je što u njegovom javnom saopštenju moguće postoje elementi bića više krivičnih djela. Napomenućemo samo neke: pozivanje na otpor, izazivanje panike i nemira, pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja itd“, naveo je Sekulović.

On je kazao da, pored više elemenata nacionalne patetike, Veljovićeva izjava obiluje brojnim konfuzijama i kontradiktornostima.

„Gospodin Veljović poziva na nasilje i ujedno traži od pripadnika crnogorskih bezbjednosnih službi da otkažu poslušnost zakonima ove države ili poziva na „mirne“ demonstracije. Gospodin Veljović bi trebalo da zna da se vlast dobija i gubi na izborima, da organi za sprovođenje zakona moraju da ih sprovode neselektivno i bez diskriminacije i da, ukoliko toga nema, nema ni države“, naveo je Sekulović.

On je ocijenio da se iz saopštenja jasno vidi koliko je crnogorska policija bila privatizovana i prisvajana za partijske političke interese.

„Da li neko građanima Cetinja može zabraniti da mirno iskažu svoj politički stav? Naravno da ne i to nikome ne pada na pamet. Da li je pošteno uzburkivati strasti i igrati se sa životima ljudi koji se braća, sestre, kumovi, prijatelji, rođaci? Suvišno je govoriti“, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

On je poručio da će MUP i Uprava policije primjenjivati zakone onako kako dolikuje – pošteno, bez diskriminacije i selektivnosti, čuvajući pravni poredak Crne Gore.

„Ko god u ovom komplikovanom momentu ne izgovara poruke mira, tolerancije, razumijevanja i nema širinu za sve naše različitosti, radi protiv interesa države, odnosno naših građana i građanki i našeg potomstva. Koliko god situacija bila teška i kroz izjave pojedinaca opasna, crnogorska policija će biti u službi zaštite interesa Crne Gore, poštujući Ustav i pravni poredak“, saopštio je Sekulović.

On je poručio građanma da budu dostojanstveni, imaju razumijevanja jedni prema drugima, iskazuju slobodno politička uvjerenja i grade mir.

„To je naša moralna obaveza“, zaključio je Sekulović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije