Povežite se sa nama

Vijesti

„SIGURNA TURISTIČKA SEZONA“: Zadovoljstvo raditi na crnogorskom primorju, saradnja sa policijom uspješna i korisna

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na današnjem sastanku direktora Uprave policije Zorana Brđanina sa policijskim službenicima koji u Crnoj Gori borave preko projekta „Sigurna turistička sezona“ prisustvovale su kolege iz Republike Hrvatske, Češke Republike, Republike Albanije i Republike Italije, koje su jednoglasno kazale da im je bilo zadovoljstvo raditi na crnogorskom primorju, te da je saradnja tokom ljeta sa policijom Crne Gore bila uspješna i korisna.

Iz Uprave policije navode da ovaj vid međunarodne policijske saradnje traje godinama unazad, te da je ovo prva godina da kod nas u sklopu ovog projekta borave i pripadnici policije Češke Republike.

Oni ističu da nastavak ovakvog oblika saradnje, koji traje već deset godina, doprinosi da se razmjenom iskustava jača bezbjednosna zaštita i preventivno djeluje na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetnje turističke sezone.

Zoran Brđanin je kolegama iz policija navedenih država izrazio zahvalnost na podršci tokom turističke sezone na crnogorskom primorju i izuzetnom profesionalnom odnosu prema zadacima koje su obavljali tokom boravka u našoj državi.

Na sastanku je konstatovano da je epidemiološka situacija izazvana koronavirusom dovela do toga da ove godine projekat bude realizovan na drugačiji način ali je izražena nada da će naredne godine projekat biti relaizovan u punom kapacitetu od juna.

Policajci iz različitih država na usluzi su svojim sugrađanima koji ljetnji odmor provode u Crnoj Gori. U zajedničkom radu sa crnogorskim policijacima oni pomažu u ostvarivanju bolje komunikacije sa turistima i zajednički doprinose povoljnom bezbjednosnom ambijentu na crnogorskom primorju.

Službenici crnogorske policije su u sklopu ovog projekta angažovani u Policijskoj upravi Dubrovačko – Neretvanskoj

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije