Povežite se sa nama

Društvo

SIMPOZIJUM „CETINJSKI FILOLOŠKI DANI“ NASTAVLJA S RADOM NA IVANOVIM KORITIMA: Uprkos apostolskoj vlasti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Međunarodna naučna konferencija „Cetinjski filološki dani III“, nakon odluke policije da zatvori hotel „Grand“ gdje su bili smješteni učesnici simpozijuma, nastaviće s radom na Ivanovim Koritima, kazao je Radio Cetinju sekretar Organizacionoga odbora „Cetinjskih filoloških dana“ Novica Vujović.

Mi smo silom prilika juče izišli iz Granda te pošli na Ivanova Korita kako bismo dovršili započete aktivnosti simpozijuma, tj. izlaganja referata, prezentacije i predstavljanje dvije institucije s kojima sarađujemo – Katedre za dijalektologiju u Lođu te Instituta za slovenački jezik Slovenačke akademije nauka i umjetnosti. Usljed ove bruke, koja je priređena Fakultetu za crnogorski jezik i književnost od strane države, ovako se na Ivanovim Koritima snalazimo kako bismo obezbijedili ljudima priliku da saopšte ono što su mjesecima pripremali za simpozijum – objasnio je Vujović.

Simpozijum „Cetinjski filološki dani“ okupio je 60-ak renomiranih naučnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Ukrajine, Poljske, Njemačke, Mađarske, Italije, SAD-a te domaće naučnike.

Ovaj je simpozijum planiran i najavljivan u domaćim i inostranim medijima mjesecima unazad, te sramotno odabrani tajming potvrđuje beskrupulozne namjere aktuelne vlasti u razračunavanju s ustanovama i pojedincima koji se protive politici Srpskoga sveta. Slika Crne Gore koju će nakon ovoga skandala naši inostrani gosti ponijeti sa sobom ćera nas da se stidimo sramote ove vlasti – saopštila je ranije uprava Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

Podsjećamo, Uprava policije i Uprava prihoda i carina naložile su zatvaranje hotela Grand na Cetinju, a kako je za Radio Cetinje kazao direktor hotela Vesko Pajević, zatvaranje je naloženo zbog neizdavanja računa od dva i četiri eura.

Izvor: Rtv Cetinje

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije