Povežite se sa nama

Vijesti

SINDIKAT UP: Policajci radili u skladu sa zakonskim nadležnostima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Policajci koji su obezbjeđivali skup prilikom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, nijesu radili ništa drugo osim sprovođenja javnog reda i mira, u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima, kazali su iz Sindikata Uprave policije

Oni su ocijenili da su policajci pokazali istrajnost, korektnost i veliku profesionalnost prilikom okupljanja građana, kao i da su svojom profesionalnošću sačuvali red, mir i sigurnost među građanima Crne Gore.

“Napadi na policijske službenike u određenim situacijama, nažalost, nijesu rijetki, pogotovo u situacijama kada građani izražavaju neki vid protesta”, rekli su iz Sindikata. Kritike javnosti često ne predstavljaju stvarno stanje nekog događaja i nijesu adekvatne u odnosu na ostvareni profesionalni rezultat policijske organizacije”, ocijenili su iz Sindikata.

Oni su kazali da policajce ne treba diskriminisati u odnosu na druge građane i zaposlene, i tako ih svrstavati u građane drugog reda.

Život i tjelesni integritet policijskog službenika, istakli su iz Sindikata, nije ništa manje važan od svih drugih članova društva.

Iz Sindikata su poručili da je crnogorska policija uvijek profesionalno odgovarala na sva bezbjednosna pitanja i strateške izazove.

“To je njihova zakonska obaveza i tako će biti i nadalje”, poručili su iz Sindikata.

Oni su podsjetili da su se prilikom događaja na Cetinju desili sporadični napadi na policiju i da je tom prilikom povrijeđen manji broj policajaca, “srećom bez težih tjelesnih povreda”.

“Stiče se utisak da je nasilje nad policijom, kako verbalno, tako i fizički postala naša svakodnevica. Uvrede, psovke, kletve, pljuvanje i drugo više ne računamo kao napad na našu ličnost. Ono što se već bezbroj puta ponavlja je da su životi policijskih službenika u ozbiljnoj opasnosti”, dodali su iz Sindikata.

Oni su najoštrije osudili napade na policijske službenike koji su se desili prethodnih dana, jer, kako su kazali, oni predstavljaju napad na najveću vrijednost svakog čovjeka – život.

“Ovi napadi tim prije imaju još veću težinu, jer su upereni protiv osoba koje brane i čuvaju živote svih građana”, istakli su iz Sindikata.

Kako su kazali, napadi neposredno ukazuju koliko je policijski posao težak, odgovoran i opasan.

“Zato ćemo uvijek stati na stranu naših kolega i svakom od njih pružiti adekvatnu pomoć, kao što smo to do sada radili u drugim slučajevima”, dodali su iz Sindikata.

Ne postoji dovoljan zakonski stepen zaštite policajaca

Oni su podsjetili da su u više navrata upozoravali da u postojećim zakonskim regulativima, ne postoji dovoljan stepen zaštite života policijskog službenika.

Posebnu težinu, kako su naveli, ima nepoštovanje zakonskih propisa kada je ta zaštita ugrožena.

“Tražimo da se uvede veći stepen zaštite života policijskog službenika, jer moramo javnosti staviti do znanja da će policijski službenik imati punu zaštitu u slučajevima kada mu je ugrožen život i bezbjednost, što nije bio slučaj do sada. Vjerujemo da ovo društvo ima dovoljno razuma, da ne gazi po sebi ni ljudima oko sebe, već da se nađe najbolje rješenje poštovanja kako građana, tako i policijskih službenika”, zaključuje se u saopštenju Sindikata.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije