Povežite se sa nama

Vijesti

SINOD SPC: Potvrdiće dolazak patrijarha Porfirija u Crnu Goru?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Sveti arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve najvjerovatnije će, na svom zasijedanju, 31. avgusta potvrditi dolazak srpskog patrijarha Porfirija u Crnu Goru na ustoličenje izabranog mitropolita crnogorsko – primorskog Joanikija, saznaje portal Dana u Beogradskoj patrijaršiji.

– Odluka da patrijarh Porfirije doputuje u Crnu Goru je već donešena, a Sinod će je, najvjerovatnije, potvrditi njegov dolazak prvo u Podgoricu, a zatim i na Cetinje, ukoliko se nešto u međuvremenu ne dogodi. Naravno, važna je i bezbjednosna procjena koju bi Patrijaršija trebala da dobije na uvid, ali to je već u rukama bezbjednosnih agencija Crne Gore – kazao je portalu Dana sagovornik iz Patrijaršije koji je želio da ostane anoniman.

Prema riječima našeg sagovornika na ovom zasijedanju Sinoda najvjerovatnije neće biti riječi o Temeljnom ugovoru koji treba da potpišu Srpska parvoslavna crkva i država Crna Gora.

– Patrijarh Porfirije je odredio stručnu komisiju koja će sagledati predlog Temeljnog ugovora koji je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić uputio patrijarhu. Taj proces je započet, ali još ne znamo kada će biti završen. Sigurno je da Temeljni ugovor neće biti tema ovog zasijedanja Svetog arhijerejskog Sinoda – ističe sagovornik Dana.

(DAN)

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije