Povežite se sa nama

Zabava

SJEĆATE LI SE ZANE NIMANI?: Evo kako izgleda danas

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

„Dodirni mi kolena“ grupe „Zana“ prvi je veliki hit Marine Tucaković, nakon kojeg je postala jedna od omiljenih autorki muzičke scene tadašnje Jugoslavije. Pjevala ju je Zana Nimani.

 

Zana se javnosti predstavila 1980. godine kada je počela da pjeva u grupi koja je nosila njeno ime – Zana. Osnovali su je klavijaturista Zoran Živanović i gitarista Radovan Jovićević.

Pet godina kasnije Zana je napustila grupu i krenula u solo karijeru, iz koje je i hit „Jabuke i vino“ koji je pjevala u duetu sa Željkom Bebekom.

 

 

Nakon što je 1986. izdala album „Noćas pevam samo tebi“ Zana Nimani je prestala da se bavi muzikom. Udala se za Đorđa Šiškina, a 1991. rodila ćerku Teu. Nekoliko mjeseci nakon toga napustila je Beograd i odselila se u Kanadu. Diploma Pravnog fakulteta omogućila joj je posao u kompaniji koja se bavi menadžmentom, dok suprug Đorđe radi na željeznici.

Zana se više ne bavi pjevanjem, ali ćerka Tea naslijedila je njen talenat. Pjevala je u nekoliko mjuzikla, ali nije se profesionalno posvetila pjevanju. Nevjerovatno liči na majku, a neki kažu da je i karakterom potpuno na nju.

 

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije