Povežite se sa nama

Politika

SJUTRA SASTANAK: DF i Demokrate ne odustaju od svojih prijedloga

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na sastanku, koji sjutra organizuje funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, stranke parlamentarne većine pokušaće da dođu do dogovora za rješenje aktuelne krize vlasti. U vladajućim strankama na istim pozicijama – DF će ponovo insistirati na novoj Vladi, spreman da podrži Miodraga Lekićaza premijera. Smjena premijera značila bi pad Vlade, zato je rješenje rekonstrukcija, ponavljaju Demokrate, a prenosi portal rtcg.me.

– Naš predlog je velikodišan i konstruktivan. Bez obzira što predstavljamo većinu u parlamentarnoj većini, spremni smo da podržimo gospodina Miodraga Lekića iz koalicije “Mir je naša nacija” za premijera. Potpuno mi je neshvatljivo da kolege iz Demokratske Crne Gore ne žele da podrže kolegu sa kojim su bili u koaliciji na izborima 30. avgusta – kazao je Radiju Crne Gore jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

Demokrate poručuju da bi smjena premijera značila pad Vlade.

– Smatramo da u ovom mandatu ne treba da dođe do pada Vlade. Smatramo da je rješenje osnaživanje, rekonstrukcija Vlade, naravno, isključivo uz saglasnost predsjednika Vlade, Zdravka Krivokapića – naveo je poslanik Demokrata Dragan Krapović.

Krivokapić ili Lekić za SNP je nebitno. Važno je, istakao je lider stranke Vladimir Joković, postizanje dogovora. Ključni uslov je, smatra, poštovanje sporazuma potpisanog 8.septembra.

– Ako je DF predložio gospodina Lekića, a to želi prihvatiti koalicija “Mir je naša nacija”, mi se slažemo. Međutim, naš ključni zahtjev je da ispoštujemo ono što smo se dogovorili. Jer ako ne ispoštujemo ono što smo se dogovorili, kako možemo vjerovati u buduće dogovore – rekao je Joković.

Na poštovanju sporazuma insistira i URA.

– Ako bilo ko od članova parlamentarne većine nije na pozicijama sporazuma od 8.septembra, mi ne možemo biti dio bilo kakvih daljih kombinacija. Kad to stavimo ad akta, onda možemo razgovarati o drugim modalitetima – rekao je poslanik Miloš Konatar.

Zvaničnik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović smatra da je, imajući u vidu izjašnjenja kolega, bliže i realnije pozabaviti se rekonstrukcijom u resorima koji u prethodnom periodu nisu ispunili zadatke.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije