Povežite se sa nama

Društvo

SKANDAL U NIKŠIĆU: Ilić pušten zbog štrajka advokata!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nikšićanin Mirko Ilić (57) osumnjičen za skrnavljenje spomen biste narodnom heroju Čedmoriu Ljubu Čupiću saslušan je u nikšićkom tužilaštvu, ali mu zbog štrajka advokata nije bilo moguće odrediti pritvor. To su saopštili iz ODT Nikšić, objasnivši da je Ilić saslušan zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo – povreda groba iz čl.411 st.2 u vezi st.1 Krivičnog zakonika.

„Zbog obustave rada advokata Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću nije bilo u mogućnosti da osumnjičenom odredi zadržavanje. Svi pozvani advokati odbili su da u navedenom predmetu budu postavljeni kao branioci po službenoj dužnosti, shodno Odluci Advokatske komore Crne Gore o proglašenju opšte obustave pružanja pravne pomoći advokata od 17.05.2021.godine. Zbog nemogućnosti da se, usljed obustave rada advokata, osumnjičenom odredi zadržavanje, postupajući tužilac ODT Nikšić je Osnovnom sudu- sudiji za istragu Nikšić podnio prijedlog za izricanje mjere nadzora- zabrana napuštanja stana protiv M.I. iz Nikšića“, saopšteno je iz ODT.

Ilić je uhapšen juče zbog sumnje da je u noći između 12. i 13. juna prišao spomen bisti Čupića, u centru Nikšića, i urinirao po njoj.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije