Povežite se sa nama

Politika

SKUPŠTINA CG: U voznom parku 30 vozila, sedam nezaduženo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vozni park Skupštine Crne Gore broji ukupno 30 vozila od kojih je sedam nezaduženo, tri vozila iz voznog parka su starosti ispod pet godina, 11 između šest i deset godina, dok je 16 vozila starosti između jedanaest i petnaest godina, navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Iz Skupštine je saopšteno da su u cilju povećanja transparentnosti i otvorenosti rada Parlamenta, na novom veb sajtu, dostupne informacije o voznom parku Skupštine Crne Gore.

“Tabela voznog parka Skupštine Crne Gore sadrži informacije o osnovnim karakteristikama vozila (marka, tip, boja, godina proizvodnje, godine starosti, registarski broj), informacije o ranijim, odnosno sadašnjim korisnicima vozila, kao i osnov po kojem su raniji, odnosno sadašnji korisnici stekli pravo na korišćenje istih. Prema informacijama iz tabele, tri vozila iz voznog parka Skupštine Crne Gore su starosti ispod pet godina, 11 vozila su starosti između šest i deset godina, dok je 16 vozila starosti između jedanaest i petnaest godina. Od ukupnog broja vozila, sedam vozila je nezaduženo, odnosno nemaju svog korisnika”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Na sajtu je, kako dodaju, moguće naći informacije o voznom parku za mjesece april i maj tekuće godine, a ova vrsta podataka biće redovno ažurirana i na ovaj način objavljivana i u budućnosti.

Podsjećaju da je upotreba službenih vozila definisana Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja službenih vozila u Skupštini Crne Gore

„Pravo na stalnu upotrebu vozila ima predsjednik radnog tijela, ovlašćeno lice koje odredi predsjednik poslaničkog kluba, za potrebe kluba i generalni sekretar i njegovi zamjenici“, navodi se u saopštenju.

Tabelama voznog parka Skupštine se može pristupiti putem sljedećeg link-a: https://www.skupstina.me/me/gradjani/finansije/vozni-park

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije