Povežite se sa nama

Vijesti

SLAVICA ŠĆEKIĆ RAZOČARANA U VLADU: Nova vlast je ista kao i stara, nisu se sjetili godišnjice ubistva mog brata

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Uzalud sam očekivala premijera, vicepremijera, ministra policije, direktora policije i predsjednika skupstine da dođu na mjesto ubistva moga brata Slavoljuba, ali oni nisu došli. Neću trošiti suvišne riječi na njih, poručiča je sestra ubijenog policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, Slavica Šćekić.

“Svojim nedolaskom, oni su sami rekli sve o sebi… Pokazali su svoje pravo lice.. Zna se dobro ko je i kakav je bio moj brat Slavoljub. Najcasniji i najposteniji policajac i čovjek kojeg je Crna Gora imala ikada. Činjenica da gore pomenuti ignorisu lik i djelo moga brata, pokazuje ko su oni zapravo. Za mene su isti kao i prethodna vlast…samo su neko drugo pakovanje… Ovo nije promjena vlasti kao što sam očekivala…ovo je samo smjena vlasti”, navela je ona.

Šćekić je dodala da je očekivala i neke druge, ali su i oni iznevjerili.

“Pravi prijatelji su tu i hvala im na dolasku i podršci. Izvinjavam se prijateljima koji su bili na pomenu, a nema ih na fotografijama. Nema ih jer nismo fotografisali nakon njihovog dolaska”, ispričala je ona.

Kako je ranije kazala, 30.avgusta se navršava 16.godina od ubistva njenog brata Slavoljuba, a njegovo ubistvo još uvijek nije rasvijetljeno u potpunosti.

“Još uvijek nijesu osudjeni na kazne zatvora, optuženi protiv kojih se dvije decenije vodi krivični postupak, čija krivica je dokazana u cjelosti. Niti su licu pravde privedeni nalogodavac i preostali učesnici ubistva. Do sada, država i njene institucije su se ponašale, tako, kao da ih nije briga za ubistvo visokog policijskog funkcionera”, kazala je ona.

Ona dodaje da je porazno i sramno za jednu državu da suđenje optuženima za ubistvo visokog policijskog funkcionera, traje skoro dvije decenije, bez nade da će ono u skorije vrijeme biti okončano, takođe, dodaje, da je potpuno izgubila svaku nadu da će zločinci biti osudjeni na maksimalne kazne zatvora.

“Porazno je i sramno za jednu državu, što ona i ne pokušava da licu pravde privede nalogodavca i preostale učesnike ubistva, na koje sam ukazivala svih ovih godina policiji i tužilaštvu. Do sada, protiv tih lica niko iz policije ili tužilaštva nije imao petlju da pokrene krivični postupak. Govorili su mi da ne smiju da se suprostave mafiji, jer se plaše da će i oni biti ubijeni, isto kao i moj brat”, kaže Šćekić.

Ona se pita da li država ima petlju, volju i snagu da rasvijetli u potpunosti ubistvo njenog brata, jer do sada nije imala, ili bar sve to nije pokazivala na djelu i da nije sigurna hoće li se šta promijeniti od sada pa na dalje.

“Ukoliko se ništa ne promijeni i država i dalje bude ćutala i nijemo posmatrala prljave i nečasne igre tužilaštva i sudstva, neka je njoj na sramotu. Porodici će biti na čast da preduzme krajnje nepopularne mjere i da da svoj doprinos u rasvjetljavanju ubistva u potpunosti, a to nikome neće donijeti ništa dobro”, zaključuje Šćekić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije