Povežite se sa nama

Politika

SLUČAJ PRISLUŠKIVANJE: Ko je tajni snimatelj u Javnom servisu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Novinarka i saradnica Televizije Crne Gore Tamara Nikčević podnijeće krivične prijave protiv predsjednika Skupštine Alekse Bečića, medijskog koncerna Vijesti i NN lica zbog neovlašćenog snimanja i distribuiranja neformalnog i privatnog razgovora sa političarom Miodragom Živkovićem, piše Pobjeda.

Privatni razgovor između Nikčević i Živkovića snimljen je u uobičajenom terminu kada se snima Teleskopija – u utorak u 12 sati, što sužava krug osoba koje su u to vrijeme bile na poslu, i koje su javile da Nikčević sa Živkovićem pominje Demokrate i uputile NN lice da uđe u režiju i mobilnim telefonom snimi dio razgovora, a zatim dostavi na određene adrese – predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, koji je to objavio na Facebook profilu, kao i Vijestima.

Kako su Pobjedi pojasnili pravnici, Nikčević, kao i svaki drugi građanin Crne Gore, ima pravo na privatnost i mišljenje, ali ono što su uradili predsjedinik Skupštine Alelsa Bečić, Demokrate, Vijesti, kao i NN lice koje je snimilo taj razgovor je krivično djelo.

Krug ljudi koji je mogao da ima pristup snimljenom razgovoru nije velik, tako da se očekuje da nadležni prikupe obavještenja i otkriju ko je materijal Javnog servira “privatizovao” i po čijem nalogu poslao Demokratama i Vijestima.

Ono što je već sada jasno i što će olakšati posao inspektorima koji budu postupali po krivičnoj prijavi koju je Nikčević najavila, je da je izvjesna osoba osumnjičena za nelegalno snimanje i distribuciju privatnog razgovora u Televiziji Crne Gore. Takođe, jasno je da je povezana sa Demokratama i zasigurno uživa povjerenje medijskog koncerna Vijesti.

Radi se o kolegi ili koleginici novinarke Nikčević, koji je sa monitora skinuo dio privatnog razgovora, s namjerom da je kompromituje, nju i njenog sagovornika, što očito nije uspio, jer oboje aktera snimka, kako su kazali, jasno i javno iznose svoje političke stavove.

“Nijesu morali da se izlažu takvoj vrsti kompromitacije i da sebe prikažu onim što jesu – sitni doušnici, jer sve što o njima mislim javno kažem ili napišem. Ipak, dobro je što su se cr(k)veni kmeri, kao i njihova ogavna tabloidna i proruska oglasna tabla, pokazali koliko su evropejci i demokrate i koliko poštuju zakone države Crne Gore”, kazala je Nikčević za Pobjedu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije