Povežite se sa nama

Vijesti

SMJENE U VOJSCI CRNE GORE: Injac razriješila Čađenović i Mišković

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Savjet za odbranu i bezbjednost (SOB) je na predlog ministarke odbrane Olivera Injac razriješio više oficira Vojske Crne Gore, čija su imena dovođena u vezu s vrhom bivše vlasti, a neka povezivana i sa skandalima, saznaju “Vijesti”.

Savjeta za odbranu i bezbjednost je održan u četvrtak, kada je na dnevnom redu bila i bezbjednosna situacija u državi pred događaje na Cetinju.

SOB je smijenio načelnicu Vojno-medicinskog centra (VMC) majoricu Draganu Čađenović, koja je tokom mandata prethodnog ministra za dvije godine od civilnog lica došla do čina majora.

Primopredaja načelnice VMC će se realizovati u ponedjeljak, kada će dužnost preuzeti kapetanica Ivana Hajduković Ćorac, potvrđeno je Vijestima.

Čađenović je supruga specijalnog tužioca Saše Čađenovića, koga je glavni specijalni tužilac iz Osnovnog tužilaštva doveo u SDT najprije kao ispomoć, da bi na kraju on zastupao optužnicu u predmetu “državni udar” koji je politički osporavan.

Dragana Čađenović je iz čina kapetana koji je dobila 2019, prošle godine unaprijeđena u čin majora.

Prije vojnog angažmana, bila je specijalista porodične medicine u Domu zdravlja Podgorica, i nije imala vojno obrazovanje.

Kapetanica Hajduković Ćorac je specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije.

Savjet je razriješio i potpukovnika Tadiju Miškovića, koji je bio zamjenik komandanta za borbenu podršku u Vojsci.

Bivši komandir čete Vojne policije, tadašnji major Tadija Mišković, je 2. januara prošle godine u kasnim večernjim satima u Podgorici izazvao saobraćajni udes, kada je službeni automobil bio potpuno uništen čime je državi pričinjena materijalna šteta od najmanje desetak hiljada eura.

Umjesto da bude sankcionisan, jer su informacije ukazivale da je vozio u alkoholisanom stanju, on je nakon izbora 30. avgusta, vanredno unaprijeđen u čin potpukovnika, naveo je ranije izvor “Vijesti”, a što nije demantovano.

Izvor Vijesti potvrdio je da je na istoj sjednici SOB razriješen i kapetan fregate Goran Đurković.

Na predlog ministarke, a odlukom Savjeta za odbranu i bezbjednost, dužnost je prestala i vršiocu dužnosti načelniku štaba u Generalštabu pukovniku Aleksandru Pantoviću.

On je javnosti poznat i sa pres konferencije nakon zaplijene droge na brodu “Jadran”, kada je poručio “da za pojedince koji su nedostojni poziva kojim se bave i uniforme koju nose, neće biti mjesta u Vojsci”.

Javno je istupao i u vezi sa sporom oko poligona na Sinjajevini.

Injac je za komandanta Pješadijskog bataljona VCG postavila potpukovnika Miloša Gačevića, saznaju “Vijesti”. U medijima se navodi da je on bio dio kontigenta koji je boravio u Avganistanu, kao i njegov komandant.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije