Povežite se sa nama

Društvo

SNP I PRAVA: Carević uzurpirao površinu kao tri Miločerska parka

Objavljeno

-

Foto: TVCG
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz budvanskih odbora Socijalističke narodne partije i Prave Crne Gore poručili su predsjedniku Opštine Marku Careviću da treba svakoga obešteti kome je država uzela imovinu, ali isto tako se zalažu da država povrati ono što je od nje bespravno oduzeto

Te partije su se oglasile zajedničkim saopštenjem nakon izjave Carevića da se porodici Karađorđević vrati imovina na Svetom Stefanu i Miločeru.

“Velikodušan i populistički gest predsjednika da treba obeštetiti Karađorđeviće za bivšu rezidenciju je izazvao još jednu u nizu reakcija domaće javnosti kao i domicilnog stanovništva u Paštrovićima. Naravno da treba obeštetiti svakoga kome je država uzela imovinu, ali tu je i poduži red porodica koje su već vjekovima nastanjene na primorju, a od oduzete im zemlje sada kojekakvi tajkuni “zarađuju” (povezani sa lokalnim izvođačima) za kratko vrijeme onoliko novca koliko na zapadu generacije ne mogu da steknu poštenim radom. Gospodine predsjedniče, ako je to već kako vi pričate, onda po hitnom postupku vratite državnu zemlju koja je bespravno oduzeta porodicama Rafailović, Kalađurđević, Kažanegra i mnogim drugim porodicama na teritoriji Paštrovića i Budve”, navodi se u saopštenju i SNP-a i Prave CG.

Kako ističu apsolutno su za povratak imovine prvenstveno svim građanima Budve, ali i svima onima kojima je bespravno oduzeta imovina na teritoriji opštine Budva.

“Mi nijesmo za uzurpiranje ničije imovine…. a vi? Vi ste odlučili da uzurpirate 500.000 kvadrata državne imovine, što je jednako kvadraturi tri Miločerska parka. Isto koliko se mi zalažemo da država vrati bespravno oduzetu zemlju građanima, jednako se zalažemo da država povrati sve što je od nje bespravno oduzeto. Jedino sto je donekle zajedničko je to da i gosti u Miločeru i koze u Krimovicama imaju divan pogled na more”, zaključuje se u saopštenju budvanskih Odbora SNP-a i Prave.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije