Povežite se sa nama

Politika

SNP: Prvo razgovori koalicione većine

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Socijalistička narodna partija (SNP) trenutno je posvećena razgovorima između predstavnika parlamentarne većine, kazao je za Dan predsjednik poslaničkog kluba te stranke Dragan Ivanović. To je rekao osvrćući se na predstojeće razgovore lidera parlamentarne većine o rješavanju krize vlasti zakazane za utorak i početak parlamentarnog dijaloga o rješavanju otvorenih pitanja, koji je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić najavio za 7. jul, piše Dan.

Naime, Bečić je zakazao za 7. jul dijalog s predstavnicima parlamentarnih partija o pitanjima koja zahtijevaju dvotrećinsku podršku poslanika. Pošto je poziv za sastanak objavljen, dio stranaka iz aktuelne vladajuće koalicije najavio je da njihovi predstavnici neće doći na prvi sastanak.

S druge strane, Ivanović je naveo da je Socijalistička narodna partija trenutno posvećena razgovorima između parlamentarne većine.

“Između ostalog, te razgovore smo mi inicirali. Treba da ih obavimo sa koalicionim partnerima ili parlamentarnom većinom. To je sastanak koji treba da bude održan u ponedjeljak ili u utorak, kada se bude mogao održati u punom kapacitetu. Svakako, ne bježimo od dijaloga, ko god da ga je inicirao, mi smo uvijek za razgovor naglasio”, je Ivanović.

Istakao je da daju prioritet razgovorima između parlamentarne većine zbog toga što se nadaju da će nakon njih izaći sa jedinstvenim stavom.

“Tada ćemo moći da razgovaramo i sa predsjednikom Skupštine, koji je dio parlamentarne većine, i naravno, sa premijerom. Mislim da je to sve u interesu toga da Vlada i Skupština rade u punom kapacitetu. Nadam se da će se lideri parlamentarne većine dogovoriti na ovom drugom sastanku, a možda će se desiti neki treći sastanak. Čim se lideri većine dogovore idemo u neku dalju priču”, kazao je Ivanović.

Još ranije su najveći konstituenti Demokratskog fronta (DF) Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Pokret za promjene potvrdili da nijesu zainteresovani za sastanak koji je najavio predsjednik Skupštine.

Na prvi sastanak će, međutim, doći predstavnici Građanskog pokreta URA.

Opozicija načelno prihvata poziv

Sve partije opozicije načelno su prihvatile Bečićev poziv na dijalog. Taj poziv zasad je zvanično prihvatila Socijaldemokratska partija (SDP), dok su iz Demokratske partije socijalista (DPS) i Bošnjačke stranke (BS) poručili da su spremni da razgovaraju s vladajućim strankama.

I Socijaldemokrate (SD) su istakle da su uvijek za razgovor.

Bečić je u pozivu stranačkim liderima, koji je uputio u četvrtak, naveo da očekuje spremnost svih da podnesu političku žrtvu zarad višeg cilja, vjerujući, kako je rekao, da su evropske integracije iznad interesa bilo kog pojedinca i partije. Sastanak je zakazao za 13 sati.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije