Povežite se sa nama

Vijesti

ŠOJIĆEV ĆIRKO ZAPLAKAO U PROGRAMU: „Nisi smio da nas napustiš, fali još jedan čin“ VIDEO

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Glumac Aleksandar Dunić, čuveni Ćirko iz serije „Bela lađa“, zaplakao je u programu uživo zbog kolege Milana Laneta Gutovića koji je juče preminuo u 75. godini.

Naime, Dunić je na Tv Prvoj govorio o liku i djelu našeg velikog glumca, a njegovog kolege, sa kojim je glumio u seriji „Bela lađa“. Glumac je sa knedlom u grlu počeo priču o Lanetu Gutoviću.

„Volio bih da je ovo njegova velika šala, Lane je bio veliki glumac i bio je divan čovjek. On je komediju doživljavao kao vrhunski izraz, kao nešto veće od tragedije i drame. Smijeh je osobina bogova koji su sposobni da se osmjehnu i sebi i životu. On je to maestralno radio“, kaže Dunić.

Međutim, kako kaže, kod njega je najviše volio tu ljudsku dimenziju.

„Bio je sam, svoj, osoben, snažan, jak, nije bio slabić, bio je sposoban da se i suprotstavi, kaže mišljenje i po cijenu da ga košta. Nije bio konformista, licemjer i to je velika stvar. Bio je autentičan, niko nije ličio na njega. Blistava zvijezda se ugasila. Živjeće dok bude živjelo sjećanje na njega“, kaže Dunić.

Na pitanje šta bi mu poručio da zna da ga Lane gleda, Dunić je emotivno odgovorio:

„Nisi smio da nas napustiš. Juče kada sam ovo čuo imao sam utisak da se radi o lošem komadu, kao da fali još jedan čin. Nešto fali. Prosto trebalo je, spremao se da snimi još jednu seriju, time bi stavio tačku. Vjerovatno bi tako poslije ušao u mir, da promišlja o životu, umjetnosti… mnogo je radio, mnogo je trčao i negdje je taj smiraj zafalio“, ističe Dunić.

Foto: Printskrin/ TV Prva
Foto: Printskrin/ TV Prva

Milan Gutović je snimio na stotine televizijskih filmova i serija (Diplomci, Sedam sekretara SKOJ-a, Bolji život), među kojima su nezaboravne uloge u Otvorenim vratima (Ujak Dragoslav Jakovljević), Metli bez drške (Ognjen Lepšanović), ali je posebno voljen lik Šojića, koga je Gutović glumio u „Beloj lađi“.

„Lično mislim da je Šojić bio njegova doktorska disertacija. Čudio sam se ljudima s FDU kako ne razmišljaju o tome kako nekim glumcima treba dati doktorat. Ja bih ga pozvao i rekao ‘Gospodine Gutoviću, vi ne znate da ste doktorirali'“, kaže Dunić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije