Povežite se sa nama

Region

SRBI NA KOSOVU UZNEMIRENI: 20 vozila specijalne jedinice Rosu zauzelo Jarinje i Brnjak

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Oko 20 vozila specijalne jedinice Rosu, od čega više od 10 blindiranih, raspoređeno je jutros na dva administrativna prelaza na sjeveru Kosova – Jarinje i Brnjak

Kako se saznaje, još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Pripadnici policije su juče i u noći između subote i nedjelje na Jarinje dopremili i desetak montažnih kontejnera, šti je izazvalo zabrinutost Srba na sjeveru Kosova.

– Mi nemamo odgovore iz kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posjete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasjedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju – rekao je juče predsjednik opštine Leposavić Zoran Todić.

Nadležni iz policije Kosova potvrdili su kasnije za pojedine medije – kontejneri na Jarinju se postavljaju radi poboljšanja uslova za rad i nadzor prelaza.

Tim povodom se juče oglasio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da ima saznanja da vlasti u Prištini planiraju da u toku današnjeg dana „počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamjenjuju ih privremenim prištinskim probnim oznakama“.

– Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom – istakao je Petković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije