Povežite se sa nama

Region

SRBIJA NAPREDUJE KA BOLJARIMA: Probijen tunel na dionici auto-puta Miloš Veliki

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izgradnjom dionice auto-puta od Preljine do Požege rasteretiće se obilaznica oko Čačka i magistralni put koji prolazi kroz Ovčar Banju.

Na taj način smanjiće se saobraćajne gužve, ali i broj saobraćajnih udesa koji je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri poprilično veliki. Radnike na izgradnji dionice danas je obišao srpski ministar Tomislav Momirović.

„Probili smo jedan od tunela u mestu Trbušani, radi se u dvije smene po deset sati dnevno i nema stajanja. Ne pravimo nikakve kompromise i ne kalkulišemo kad je u pitanju dinamika radova. Građani su previše čekali, o ovom auto-putu priča se punih pedeset godina, a tek posljednjih se zaista na tome i radi“, rekao je Tomislav Momirović.

Dionica auto-puta od Preljine do Požege dugačka je 31 kilometar i jedna je od najtežih koja se trenutno gradi u Srbiji, jer se na njoj nalazi veliki broj nadvožnjaka, mostova i tunela.

„Kada se završi dionica do Požege, nastavljamo dalje ka Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Kada se svi ovi početi projekti završe, Srbija više neće biti ista zemlja“, zaključio je Momirović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije