Povežite se sa nama

Vijesti

SRPSKI MEDIJI: Ustoličenje ostaje na Cetinju, dozvoljen neprijavljeni skup patriotama

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitropolit Joanikije će biti ustoličen na Cetinju u nedjelju, ali će država dozvoliti neprijavljeno okupljanje komita toga dana u tom gradu.

To je rezime sjednice Vijeća za nacionalni bezbjednost koja je trajala skoro pet sati.

Pojedini članovi Vijeća su predlagali da se ustoličenje mitropolita izmjesti u neki drugi grad, ali ta ideja nije prošla.

Kako saznajemo, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i Mevludin Nuhodžić iz DPS-a su predlagali da se ustoličenje izmjesti sa Cetinja.

Izričito protiv toga je bio Milan Knežević iz DF-a koji je predsjednik Odbora za bezbjednost. Protiv pomjeranja mjesta ustoličenja je bio i premijer Zdravko Krivokapić.

Takođe, Knežević je bio protiv toga da se dozvoli skup komita na Cetinju u nedjelju koji nije prijavljen, ali su ostali bili za to da se dozvoli skup.

Knežević im je, prema našim saznajima, poručio da svjesno krše zakon i dozvoljavaju skup koji nije prijavljen a na kojem može doći i do većih incidenata.

Podsjetimo, premijer Zdravko Krivokapić je zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na kojoj je razmatrana aktuelnu bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori.

Ustoličenje mitropolita Joanikija održaće se 5. septembra u Cetinjskom manastiru, bez prisustva „vjernog“ naroda.

Sa druge strane, Crnogorska crkva organizuje 3. i 4. okupljanja, koja su, kako su prijavili muzičkog karaktera, za 5. nijesu prijavili nikakvo dešavanje, iako se to uveliko najavljuje.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije