Povežite se sa nama

Region

SRPSKI SVET: Carević i Katić dogovorili bratimljenje Budve i Istočnog Sarajeva

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i predsjednik Opštine Budva Marko Carević dogovorili su danas bratimljenje dvije opštine.

Katić je rekao da je delegacija Budve danas stigla da bi zajedno proslavili Dan i krsnu slavu opštine Spasovdan, te da su sa rukovostvom te primorske lokalne zajednice dogovorili da će u skupštinsku proceduru uputiti prijedlog da se ozvaniči saradnja i da se pobratime.

-Sa Crnom Gorom nas mnogo toga veže, mi u Istočnom Novom Sarajevu doživljavamo Crnu Goru kao svoju državu, kao i Srbiju. Drago mi je što je danas sa nama istinski predstavnik Srba i istinski borac za prava Srba u Crnoj Gori- rekao je Katić.

Careviću je kazao da mu je čast i zadovoljstvo što je “danas kod braće i prijatelja u Istočnom Novom Sarajevu da uveliča Spasovdanske svečanosti”.

-Mi smo u Crnoj Gori prošli kroz jedan težak period i želim da se zahvalim za vašu nesebičnu pomoć. Pomoć koja nam je stizala iz svih srpskih zemalja bila je presudna i mi ćemo to cijeniti- rekao je Carević i dodao da mu je želja da uspostave bratske odnose sa opštinom Istočno Novo Sarajevo, jer imaju mnogo toga zajedničkog kao što su kultura, sport i druge privredne djelatnosti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije