Povežite se sa nama

Vijesti

SRZENTIĆ: Niko u Crnoj Gori ne smije da se osjeća diskriminisano

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Povodom bezbjednosne situacije na Cetinju zbog najavljenog ustoličenja mitropolita Joanikija, oglasila se ministartka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić poručujući da niko u Crnoj Gori ne smije da se osjeća diskriminisano.

– Crna Gora je duboko podijeljena u svim sferama društva. Potrebno je da saslušamo jedni druge, da rješenje naših podjela tražimo zajedno. Učestvovaću u svim razgovorima koji će doprinijeti smanjivanju tenzija, jer svi treba da imamo zajednički cilj – mir i bezbjednost građan – saopštila je Srzentić koja je danas prisustvovala sastanku predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i njenih članova sa gradnačelnikom Prijestonice povodom bezbjednosne situacije na Cetinju.

– Prenijela sam poruke koje sam dobila od velikog broja građanki i građana, prije svega Cetinja, koji osjećaju da su im ugrožena ljudska i vjerska prava. Duboko svjesna trenutka i podignutih tenzija na Cetinju, razgovarala sam prethodnih dana sa velikim brojem svojih (su)građanki i (su)građana. Razgovarala sam i sa vjernicima SPC i CPC, ali i sa svim drugima i onima koji ne pripadaju nijednoj vjerskoj zajednici. Ako je određena tema proizvela nezadovoljstvo, strah i nelagodu u lokalnoj zajednici, u obavezi smo da sjednemo za isti sto i razgovaramo. Niko u Crnoj Gori ne smije da se osjeća diskriminisano  – navela je Srzentić na Tviteru.

Ističe da će svoju poziciju u Vladi uvijek koristiti  da zagovara da su dijalog, razumijevanje i poštovanje jedini pristup za rješavanje problema koji duboko dijele crnogorsko društvo.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije