Povežite se sa nama

Vijesti

SRZENTIĆ: Sloboda medija ne smije da bude samo floskula

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić najoštrije je osudila napad na predsjednicu Centra za istraživačko novinarstvo Milku Tadić Mijović i pozdravila brzu reakciju nadležnih organa da se počinilac procesuira.

– Izuzetno cijenim njeno liderstvo i svih drugih koji su doprinijeli razvoju istraživačkog novinarstva u Crnoj Gori. Onda kada se sloboda medija ugrožava kroz sve učestalije verbalne i fizičke napade na novinarke i novinare, posebno žene, u obavezi smo da najoštrije reagujemo i da sistemski iskorijenimo ove pojave – istakla je Srzentić u Tviter objavi.

Kako je dodala, novinarstvo ima važnu ulogu u demokratskim procesima, obogaćuje i doprinosi razumijevanju ekonomskih, političkih i društvenih pitanja, a mediji doprinose stvaranju potrebnog demokratskog ambijenta.

– I to kao društvo svakog dana moramo da čuvamo, podstičemo i podržavamo. Sloboda medija ne smije da bude samo floskula, već set konkretnih reformskih aktivnosti na kojima radimo. Vlada snažno zagovora i podstiče medijske slobode, punu slobodu govora i profesionalizaciju medija u okviru predstojećih reformi. Sve novinarke i novinari u Crnoj Gori imaju punu podršku ove Vlade – naglašava Srzentić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije