Povežite se sa nama

Vijesti

ŠTA JE RAZLOG SMJENE GOJKA PEROVIĆA: „Podlegao iskušenjima stranih službi“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Perović je direktno ucjenjivao i prijetio glavnim akterima koji su stvorili koaliciju Za budućnost Crne Gore, piše portal 24sedam.rs.

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) nedavno je razriješio dužnosti rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića i on će biti stavljen na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju.

Šta se krije iza svega i zašto je Perović smijenjen za 24sedam ekskluzivno je otkrio dobro obaviješten izvor koji je upoznat sa situacijom u kojoj se nalazi Mitropolija crnogorsko-primorska.

Bogosloviju doveo do propasti

Prema riječima izvora 24sedam.rs, Cetinjska bogoslovija već određeno vrijeme ima probleme sa upisom đaka.

„Gojko Perović je školu doveo do propasti. Prošle i ove godine su u školu upisana samo po tri đaka. Ta škola bi po zakonu trebalo da bude na ivici zatvaranja i premještanja đaka u druge bogoslovije SPC“, kaže izvor 24sedam i dodaje da će Sinod SPC sigurno pružiti priliku mitropolitu Joanikiju da popravi stanje u Bogosloviji i da novim kadrom omogući da bogoslovija počne normalno da funkcioniše.

Perović je, miješajući se u politiku, svoju poziciju rektora potpuno zapostavio, ali se nije odrekao plate koju je primao, piše portal 24sedam.rs. U medijima je nedavno objavljen podatak da je on, pored svih drugih primanja, samo od bogoslovije dobijao 1.000 eura mjesečno. Iako je Crkva odbila da zvanično komentariše, u Patrijaršiji se šuška da su „konstantno neodržavanje nastave, neodgovoran odnos prema školi i školskoj administraciji te drugi značajni propusti“, osnovni razlog uklanjanja Perovića sa mjesta rektora, prenosi taj portal.

Prijetio i ucjenjivao

Bivšem rektoru Cetinjske bogoslovije od redovnih obaveza u školi, mnogo je bila zanimljivija politika. Nažalost, on je svoje političke stavove pokušao da podmetne kao stavove Mitropolije, piše pomenuti portal.

„Perović je bio obuzet separatizmom i odvajanjem Mitropolije od SPC. Zbog toga je zapostavio školu – dodaje naše izvor i dodaje da je bivši rektor Cetinjske bogoslovije direktno učestvovao u postizbornoj prevari: On je formirao Krivokapićevu vladu i izvršio prevaru birača. „Uzleteo“ je s litijama, koje nije sam organizovao, nego ih je prihvatio tek kada su već krenule. Precijenio je sebe u skladu sa svojim psihološkim profilom neviđene gordosti. Mislio je da će formiranjem Krivokapićeve vlade on biti taj koji vedri i oblači Crnom Gorom. Na kraju se pokazalo da to nije tako“, kaže izvor 24sedam.

Koliko je Perović bio ubijeđen u svoju moć iz sijenke govori i njegov odnos prema nekim političkim akterima u Crnoj Gori, piše taj portal.

„On je direktno ucjenjivao i prijetio glavnim akterima koji su stvorili koaliciju Za budućnost Crne Gore“, otkriva izvor portala.

Ko brani Perovića?

Odmah po smjeni Perovića sa mjesta rektora, u njegovu odbranu spinovanjima i otvorenim lažima stali su neki mediji, tvrdi portal 24sedam.rs.

„Interesantno je da su odluku Sinoda SPC osudile podgoričke “Vijesti”, zagrebački “Večernji list” i beogradski “Danas”. To pokazuje da neko iza scene rukovodi ovim napadom na odluku Sinoda SPC. Samim tim što su se Britanci interesovali da li će Perović biti smijenjen, to otvara mnoga pitanja. Ta pitanja je postavio i istoričar Čedomir Antić u Izvještaju o pravima Srba u regionu, gdje je napisao da Gojko Perović ima komunikaciju sa stranim obavještajnim faktorom“, kaže izvor 24sedam.

Podsetimo, portal 24sedam.rs je već pisao da je pravi razlog smjene Perovića to što je vrh SPC dobio saznanja da, sada već bivši rektor Cetinjske bogoslovije, sarađuje sa stranim službama i u svom djelovanju nameće mišljenja stranih ambasada kao mišljenje Crkve.

U prilog ovome govori i to koji su mediji stali u odbranu Perovića, navodeći da se radi o političkoj smjeni. Istina je, međutim, da je bivši rektor Cetinjske bogoslovije već duže vrijeme „na vezi“ sa nekim stranim obaveštajnim strukturama koje djeluju na prostoru Crne Gore i Balkana, zaključuje portal 24sedam.rs.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije