Povežite se sa nama

Društvo

STANIČIĆ: Film Malagurskog neće biti prikazan u Tivtu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dokumentarni film „Crna Gora – podeljena zemlja“ autora Borisa Malagurskog, ipak neće biti prikazan u Centru za kulturu Tivat 22. juna, kako je to ranije bilo najavljeno, javlja Boka news.

Direktor CZK Neven Staničič potvrdio je da je autor filma odustao od njegove projekcije u Tivtu, ali da je i pored toga, kako je kazao, „film ponovo i opet pobijedio, kao medij i umjetnost, bez obzira na namjere i želje svih koji su zbog višig ciljeva pritiskali, ili popuštali oko njegove tivatske premijere“-

Zbog najave da će u CZK Tivat biti prikazan film Malagurskog, SDP je zaprijetio da će uskratiti podršku koju manjinskoj vlasti koju daje u lokalnom parlamentu.

„Zahtijevamo da se odmah otkaže predstavljanje ovakvog sadržaja. Ovakvi sadržaji sa ovakvim manipulatorskim porukama su neprimjereni za projekcije u tivatskom Centru za kulturu. Autor i njegovi simpatizeri slobodni su da promocije svojih ideja i ideologije vrše u privatnoj režiji a nikako režiji tivatskog Centra za kulturu“, saopštio je ranije potpredsjednik SDP-a i predsjednik OO SDP Tivta Aleksandar Đurović.

Boka news podsjeća da je „Crna Gora – podeljena zemlja“ dugometražni dokumentarni film snimljen uz blagoslov pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i aktuelnog mitropolita Joanikija.

Film koji je u startu bio zamišljen kao dokumentarac o prošlogodišnjim litijama i protestima povodom usvajanja kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, pretvorio se u mnogo opširniju i ozbiljniju priču o sukobima o prirodi identiteta većinskog pravoslavnog naroda u Crnoj Gori i njene istorije.

U filmu je svoj posljednji intervju dao pokojni mitropolit Amfilohije, a pored ostalih, u flimu govore i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, ministar pravde Vladimir Leposavić, akademik Matija Bećković, istoričar Jovan Markuš….

Nezvanično, javlja Boka news, fIlm će biti prikazan 23. i 24. juna u Budvi, odnosno u Kotoru.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije