Povežite se sa nama

Svijet

STEJT DEPARMENT: Još uvijek nijesu saopštena nova imena sa crne liste SAD-a

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

SAD još uvijek nijesu objavile nova imena u vezi sa uredbom predsjednika Džozefa Bajdena o Zapadnom Balkanu, izjavio je večeras portparol Stejt departmenta Ned Prajs za Glas Amerike, odgovarajući na pitanje da li će potencijalno novi ljudi biti na crnoj listi.

„Međutim, zahvaljujući uredbi moći ćemo da se pozabavimo najhitnijim prijetnjama stabilnosti i napretku demokratskih institucija“, rekao je Prajs.

On je dodao da su SAD posvećene „promovisanju demokratije, transparentnosti, odgovornosti i demokratskog upravljanja širom Zapadnog Balkana, u skladu sa standardima koje države moraju da ispune kako bi ispunile svoj cilj napredovanja na evropskom putu“.

Bajden je izdao naredbu kojom se zamrzava imovina i zabranjuje ulazak pojedincima u SAD koji predstavljaju prijetnju bezbjednosti i miru bilo koje zemlje Zapadnog Balkana.

Izvršni nalog obuhvatiće i lica koja su direktno ili indirektno umiješana u korupciju, zloupotrebu javnih sredstava, primanje mita i slično.

Početkom juna, administracija SAD je zvanično proglasila borbu protiv korupcije ključnom za američku nacionalnu bezbjednost.

„Korupcija predstavlja prijetnju američkoj nacionalnoj bezbjednosti, ekonomskoj jednakosti, globalnoj borbi protiv siromaštva, razvojnim naporima i samoj demokratiji“, zaključio je tada Bajden.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije