Povežite se sa nama

Društvo

STEKLI SE USLOVI: Novi konkurs za generalnog direktora RTCG?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Konkurs za generalnog direktora Radio Televizije Crne Gore, koji je raspisan 18. juna ove godine, nezakonit je i treba ga poništiti jer Savjet RTCG nije usaglasio akt o sistematizaciji sa Zakonom o nacionalnom javnom emiteru, a što je bio obavezan da uradi prije nego što je raspisao konkurs, saznaje Gradski portal

“Na ovaj način su se stekli opravdani uslovi da se konkurs poništi, u skladu sa članom 27 Zakona o radu”, navodi naš izvor iz Javnog servisa.

Poslodavac, kako je definisano tim članom, može da donese odluku o poništenju oglasa za slobodno radno mjesto u periodu od 45 dana od dana njegovog objavljivanja, zbog izmjene propisa, akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ili drugih opravdanih okolnosti nastalih nakon objavljivanja oglasa.

Zakon o nacionalnom javnom emiteru, u članu 50, stav 1 definiše: Za generalnog direktora RTCG može biti imenovano lice koje je državljanin Crne Gore, sa prebivalištem u Crnoj Gori, koje ima najmanje VII-1 nivo kvalifikacija obrazovanja i najmanje 10 godina radnog iskusta, dok važeći akt o sistematizaciji RTCG propisuje VII-1 nivo kvalifikacija i 5 godina radnog iskustva.

Izvor Gradskog portala zaključuje da Savjet RTCG konkurs za generalnog direktora nije sproveo u skladu sa Zakonom, te da se mora poništiti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije