Povežite se sa nama

Politika

STOLTENBERG: Crna Gora da nastavi da djelima pokazuje da je posvećena saveznica NATO-a

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Važno je da Crna Gora nastavi da djelima pokazuje da je posvećena saveznica NATO-a, poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Na novinarsko pitanje povodom četiri godine članstva Crne Gore u Alijansi, kao i da li strahuje da sadašnja vladajuća koalicija koja je dominantno sastavljena od anti-nato stranaka može da naruši odnose Crne Gore i NATO-a, Stoltenberg je kazao da je od predsjednika i premijera Crne Gore dobio uvjeravanja da će Crna Gora biti posvećeni član NATO-a.

„Nedavno sam se sastao sa predsjenikom Đukanovićem a nešto ranije sa premijerom Crne Gore koji predstavlja novu koaliciju i obojica su me uvjerlili da će Crna Gora biti posvećeni član NATO-a i ja to pozdravljam“, kazao je Stoltenberg.

On ističe da je NATO savez od 30 demokratija, i da postoje različita mišljenja, političke partije i različite pozicije o pitanjima koja se odnose na NATO.

„Meni je važno da Crna Gora nastavi da pokazuje djelima da je posvećeni NATO savenik, to je dobro za Crnu Goru, region i samu Alijansu“, istakao je Stoltenberg.

Generalni sekretar ističe i da je Crna Gora dragocjen saveznik i doprinosi stabilnosti u regiji i NATO misijama i operacijama.

„Pozdravljam što je Crna Gora član NATO-a i imao sam čast da dočekam Crnu Goru kada je odlučila da postane dio saveza prije nekolike godine“, poručuje Stoltenberg.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije