Povežite se sa nama

Integracije

STOLTENBERG: Crna Gora djelima da pokazuje posvećenost Alijansi

Objavljeno

-

Foto: NATO
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Podgorica, (MINA) – Važno je da Crna Gora djelima nastavi da pokazuje da je posvećena saveznica NATO-a, poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

On je, na konferenciji za novinare, upitan da li sadašnja vlast koja je dominantno sastavljena od anti-nato stranaka može da naruši odnose Crne Gore i Alijanse, kazao da je od crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i premijera Zdravka Krivokapića dobio uvjeravanja da će Crna Gora biti posvećena članica.

“Nedavno sam se sastao sa predsjednikom Đukanovićem, a nešto ranije sa premijerom Crne Gore koji predstavlja novu koaliciju, i obojica su me uvjerili da će Crna Gora biti posvećen član NATO-a, i ja to pozdravljam”, kazao je Stoltenberg, prenosi Portal RTCG.

On je istakao da je NATO savez od 30 demokratija, i da postoje različita mišljenja, političke partije i različite pozicije o pitanjima koja se odnose na Alijansu.

“Meni je važno da Crna Gora nastavi da pokazuje djelima da je posvećeni NATO saveznik. To je dobro za Crnu Goru, region i samu Alijansu”, istakao je Stoltenberg.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je dragocjen saveznik i doprinosi stabilnosti u regiji i NATO misijama i operacijama.

“Pozdravljam što je Crna Gora član NATO-a, i imao sam čast da dočekam Crnu Goru kada je odlučila da postane dio saveza prije nekolike godine”, poručio je Stoltenberg.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije