Povežite se sa nama

Ekonomija

STRATEX GRUPA: Vlada populističkim marketingom pokušava nasilno nekome da preda Luku Budva

Objavljeno

-

Dukley marina Budva
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Plovila svih naših klijenata i korisnika Luke Budva su bezbjedna poslovanje Dukley Marine nastavlja se bez ikakvih promjena, saopštava Stratex grupa.

„Jučerašnja odluka Vlade Crne Gore o stavljanju van snage njihovog prethodnog zaključka o korišćenju Luke Budva je nepromišljena i bez pravnog i faktičkog uticaja na zakup Luke Budva“, navode iz kompanije.

Dukley marina doo je korisnik marine do 2027. godine po tenderu i Ugovoru o korišćenju luke iz 2002 godine.

„Ukinuti zaključak Vlade je bio osnova isključivo za Privremeni ugovor iz 2017. kojim je jedino utvrdena nova, višestruko uvećana cijena zakupa. Po ovom Privremenom ugovoru Dukley marina je uredno plaćala zakupninu JP „Morsko dobro“ koja je najviša u Crnoj Gori i čak 2, odnosno 3 puta viša nego npr. zakupnina za Porto Montenegro ili Porto Novi! Eventualnim raskidom Privremenog ugovora iz 2017. godine Vlada nažalost postiže samo gubitak ovog ogromnog prihoda za JP „Morsko dobro“, ali to je bez uticaja na Ugovor o korišćenju luke do 2027. godine“, objašnjavaju u saopštenju.

„Nepristojne i neistìnite su tvrdnje da je Dukley Marina na bilo koji način imala loš odnos prema građanima koji su korisnici komunalnih vezova. Treba znati da je jedino JP „Morsko dobro“ određivalo broj komunalnih vezova i njihovu cijenu, a da smo mi uvijek obezbjeđivali više vezova nego što je tražilo „Morsko dobro“ i obezbjeđivali sve vrste popusta i oslobođenja od plaćanja.

Stratex grupa ističe da posebno zabrinjava da se i „Morsko dobro“ i sama Vlada koriste neistinitim podacima i postupaju nesavjesno i zlonamjerno prema stranim investitorima.

Stratex grupa, koja je od 2014. godine zakupac Luke Budva je 25. maja uputila dopis čelnícima Vlade, gospodi Abazoviću i Krivokapiću, sa upozorenjem na neistine koje se plasiraju u vezi sa Lukom Budva i pozivom da se sva otvorena pitanja rješavaju dijalogom ili pred sudskim organima, a ne preko medija i zloupotrebom političkog položaja.

„Na žalost, nikada nas niko nije kontaktirao, a sada je jasno da je populističko-boljševički marketing i interes da se Luka Budva nasilno preda nekom kome je obećana, prevagnuo pred poštovanjem ugovora i prava“, zaključuju u saopštenju.

 

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije