Povežite se sa nama

Društvo

STRIKOVIĆ: Stanje u prosvjeti katastrofalno

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik GO Socijaldemokratske partije Adnan Striković kazao je da je stanje u prosvjeti katastrofalno do alarmantno. On je istakao da je Vesna Bratić skoro pa zaboravila na 1/4 svojih nadležnosti.

Stiković je istakao da bi možda tu četvrtinu i mogli oprostiti da u njoj nije skoncentrisana budućnost naše djece a samim tim i budućnost države.

„Sve negativno što se vezivalo za nekadašnje ministarstvo prosvjete, beskrupulozno partijsko zapošljavanje u prvom redu, nastavljeno je u mandatu Vesna Bratić. A sve što je bilo dobro, u prvom redu mislimo na ulaganje u infrastrukture projekte u obrazovanju, zaustavljeno je ili usporeno“, navodi u saopštenju.

Tako je, ističe, rok za završetak radova na novoj OŠ „Dušan Korać“ sa aneksom za muzičku školu u Bijelom Polju, pomjeren za čitavu godinu.

„Dakle više stotina djece će, na opšte nezadovoljstvo njih i roditelja i naredne školske godine morati da pored gradilišta ulazi u ruiniranu zgradu najveće osnovne škole u gradu. I dalje će biti uskraćeni za nastavu i rekreativne aktivnosti na sportskom poligonu. A zašto? Zato što to nisu prioriteti Vesne Bratić“, kazao je Stiković.

Njoj je, kako navodi, važnije da sprovodi farsične sjednice nastavničkih vijeća širom Crne Gore u vezi sa izborom direktora.

Važnije joj je, takođe, kako kaže Striković, da po tom pitanju dijeli i svađa kolege, nego da se tim nastavnicima obezbijede elementarni uslovi za rad.

„Ne znamo da li će i dokad roditelji djece iz  pomenute škole i ostalih sa sličnim krupnim problemima trpjeti indolentan odnos ministarke, ali kada odluče da svoje nezadovoljstvo instrumentalizuju, SDP će im pružiti srdačnu i sveobuhvatnu pomoć u tome“, zaključio je Striković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije