Povežite se sa nama

Društvo

SUSRET DIJASPORE: „E viva Montenegro“ iz Stokholma

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Veoma je teško opisati emociju koja se osjeća u vazduhu kad se Crnogorci sretnu u jednoj stranoj zemlji pod svojom zastavom povodom nekog važnog datuma u crnogorskoj istoriji, saopštio je Blažo Pavlićević nakon proslave Dana državnosti naših državljana u Stokholmu.

U nedjelju je održan skup Crnogoraca u Stokholmu.

“Mnogo puta smo bili u prilici da čujemo neku pogrdnu riječ o našoj Crnoj Gori upravo od onih koji iz nje dolaze kao i pitanja: ”Zašto je volite kad vam nije ništa pružila? Ili zašto je volite kad ste morali poći u Švedsku za boljim životom? Jednostavan je odgovor na ova pitanja – Bezuslovna ljubav ne trazi materijalnu potporu”, saopštio je Pavlićević.

On je kazao da im je njihova matična država pružila osjećaj ljubavi koji se teško može opisati, a pogotovo onima koji ga ne posjeduju.

“Pružila nam je osjećaj ponosa, osjećaj koji se proživljava svaki dan i koji nas tjera da idemo dalje i više dje god se nalazili. Osjecaj duga koji imamo prema njoj i svojim precima.  Ako nisam bio jasan, govorim o vrjednosnom sistemu uz koji sam odrastao u Crnoj Gori i pošao u Švedsku tako da nisam imao problema sa uklapanjem sa drugim narodima i nacijama”, navodi se u saopštenju.

Kazao je da je zahvalan svojoj zemlji i nasim slavnim precima na tome.

“Biti Crnogorac ne znači biti bolji od drugog, biti Crnogorac znači biti Čovjek! Srećan 13 jul! Neka je vječna Crna Gora, nego što! E viva Montenegro da cijeli svijet razumije”, zaključio je Pavlićević.

Pavlićević kaže da se okupio manji broj judi  nego što je planirano,  jer je većina pošla na odmor u Crnu Goru.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije