Povežite se sa nama

Društvo

TEŠKA VREMENA ZA MEDIJE: Gasi se štampano izdanje Dnevnih novina

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nakon deset godina gasi se štampano izdanje Dnevnih novina. Glavna i odgovorna urednica Dnevnih novina Vesna Šofranac kazala je da o decenijskim rezultatima govore novinari koji su stasali u tom štampanom mediju, a koji bez zadrške mogu stati na uredničko mjesto bilo kog medija, nezavisno od uređivačke politike.

– Danas smo, nažalost, kao i mnogi štampani mediji u svijetu, žrtve neumoljivih globalnih tržišnih procesa razvoja novih tehnologija, čiju cijenu plaćaju štampani mediji. I ne samo štampani, već i svi drugi koji trpe posljedice krize izazvane pandemijom kovid-19 koji ne mogu da izdrže tržišnu utakmicu bez podrške, zbog čega države ulažu ogromna sredstva pomoći da se preživi do nekih boljih vremena – navodi glavna i odgovorna urednica Dnevnih novina Vesna Šofranac.

To je, kaže, radila prethodna Vlada, kao i ovdašnje Ministarstvo javne uprave i digitalnih medija u novoj Vladi, kroz projekat podrške vakcinaciji, u kome su i oni prošle godine učestvovali.

– Šta reći za kraj? Imalo bi toga dosta nakon desetogodišnjeg trajanja, ali ovoga puta ćemo nešto reći o nama. Iz jedne male redakcije, kakve su Dnevne novine, stasala je mlada ekipa novinara koji su imali želju da uče novinarski zanat, da se afirmišu kao profesionalci i koje su druge redakcije prepoznavale i angažovale. Danas su naše dojučerašnje kolege uspješni mladi novinari i urednici u gotovo svakom mediju na crnogorskoj medijskoj sceni, bez obzira kakva je uređivačka politika, što dovoljno govori i o atmosferi u redakciji i slobodi koju su kao pojedinci i profesionalci imali. Stasala je jedna sjajna ekipa dizajnera koji su svojim umijećem učinili da Dnevne novine imaju specifičan, moderan izgled, drugačiji od ostalih dnevnih štampanih medija u Crnoj Gori – naglasila je Šofranac, između ostalog.

List koji je tačno prije godinu kupio biznismen Veselin Mijač je ovim novogodišnjim trobrojem prestao da postoji.

Menadžment je juče obavijestio poslovne partnere da je nad preduzećem Dnevne novine d. o. o. pokrenut postupak stečaja i da se svi aktuelni ugovori po sili zakona raskidaju.

Osnovane su 2011. godine, a od 2013. do 2020. godine su bile u vlasništvu Media Nea, biznismena Petrosa Statisa. Tada ih kupuje grupacija Savana koju posjeduje Mijač.

Tokom 2021. godine uloženo je u pokretanje portala i u redizajn lista. Prilikom kupovine je najavljeno i pokretanje televizije sa nacionalnom pokrivenošću.

U vlasništvu Veselina Mijača u Crnoj Gori su hotel ,,Ramada“, Mall of Montenegro i zgrada Europointa u Podgorici, te nedavno otvoreni hotel ,,Zeta“ u Danilovgradu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije