Povežite se sa nama

Vijesti

TO SE I OČEKIVALO: SDP uskratila podršku lokalnoj vlasti u Tivtu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije donijelo je odluku da uskrati manjinsku podršku lokalnoj vlasti u Tivtu, čime ova vlast gubi većinu a time i legitimitet sa posljednjih lokalnih izbora.

-SDP je podrškom manjinskoj vlasti nakon izbora pokazao dobru političku volju da pruži šansu nekim, nominalno, građanskim strukturama kako bi se pokušao napraviti diskontinuitet od loše prethodne DPS vlasti, koja nije upravljala u korist građana, zbog čega je s pravom i izgubila podršku građana Tivta-, navodi se u saopštenju te partije.

Kako su kazali, sve češća dešavanja u Tivtu koja imaju veoma izraženu nacionalističku pozadinu u potpunom su nesaglasju sa osnovnim programskim i vrjednosnim principima SDP od njenog osnivanja.

-Takav trend i događaji, u kojima nerijetko direktno učestvuju i neki akteri vlasti, posljedica su uspostavljenog socijalnog ambijenta koji nikako ne priliči Tivtu kao multietničkoj i multikulturalnoj sredini. Aktuelna vlast odnosno jedan njen dio je nažalost više bila inspirator stvaranja takvog ambijenta nego što se trudila da spriječi mnoge negativne pojave i procese koji su u suprotnosti sa vrijednostima građanske i sekularne Crne Gore- dodaju iz SDP-a.

Tvrde i da su istovremeno nastavljene mnoge loše prakse bivše vlasti, dok se s druge strane direktno ili indirektno stvara ambijent koji dodatno dijeli građane na političkoj i ideološkoj matrici kleronacionalizma koji je, kako kažu, postao vladajući koncept i na državnom nivou.

-Kao partija, jedina pune tri decenije na strani građanske, evropske, sekularne i moderne države Crne Gore, SDP je u obavezi da se na svim nivoima bori protiv politika koje dovode u pitanje neupitnost Ustavnih vrijednosti na kojima je obnovljena crnogorska država, pa iz tog razloga uskraćujemo podršku manjinskoj vlasti u Tivtu-, zaključeno je u saopštenju.

Nakon prošlogodišnjih izbora, vlast u Tivtu formirala je koalicija “Narod pobjeđuje” sa Bokeškim Forumom, listom „Goran Božovic – časno i odgovorno za bolji Tivat“ , a manjinsku podršku joj je dao odbornik SDP.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
02.09.2021. 16:07

Pozdravljam potez SDP-a Tivat,
a gradjanima Tivta zelim da Tivru povrate sjaj i
srecu ldivnog, covjecnog i naprednog grada, o kojem sa ushicenjem govori svako
ko je u njemu zivio ili ga ikada posjetio.

Sponzor

Najčitanije