Povežite se sa nama

Vijesti

TO SU SAMO ONI ČULI: Menadžment RTCG ćuti o ,,pucnjima na policiju”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Informacija Javnog servisa da su demonstranti pucali na pripadnike crnogorske policije na Cetinju, što nije potvrdila ni jedna državna institucija, niti je mogla se shvatiti kao uvod u građanski rat u Crnoj Gori. Iako je lažna vijest objavljena u neđelju ujutro, nakon što je direktor RTCG Raonić pohvalio izvještavanje novinara, do danas je Javni servis nije povukao, niti je bilo izvinjenja

Televizija Crne Gore je u nedjelju ujutro dok je na Cetinju trajalo razbijanje protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko – primorskog Joanikija, objavila kako je na policiju pucano iz vatrenog oružja. To je saopšteno u informativnoj emisiji, nedugo nakon devet sati i 30 minuta.

– Kako je potvrđeno Televiziji Crne Gore, pucano je na policiju iz vatrenog oružja, ali bez posljedica – saopštila je voditeljka informativne emisije.

Ipak, do danas, bezbjednosni organi ili bilo ko iz izvršne vlasti nisu iznijeli informaciju da je bilo ko pucao na policiju.

Ovim povodom se nije oglasilo ni uredništvo Televizije Crne Gore, niti Boris Raonić, novoimenovani generalni direktor Javnog servisa.

Raonić nije uputio izvinjenje javnosti zbog zvanično nepotvrđene informacije, ali je zato imao riječi hvale za novinare svoje medijske kuće koji su, kako je naveo, tokom izvještavanja o protestima iz prijestonice dali građanima ono zbog čega ih i finansiraju – ,,pouzdane informacije o dešavanjima na Cetinju”.

– Upravo ovakvo profesionalno izvještavanje, usmjereno na objektivno informisanje građana, ne na promociju jedne od strana je razlog zbog kojeg Javni servis treba da postoji – napisao je Raonić na društvenoj mreži Fejsbuk.

Zbog izostanka bilo kakve reakcije menadžmenta RTCG, dva dana nakon protesta, reagovao je nekadašnji ambasador Crne Gore u SAD i pri Svetoj stolici, Miodrag Vlahović.

– Pitanja za vođstvo RTCG, dan drugi: Ko je ,,pucao na policiju na Cetinju”? Ko vam je to javio/naredio da objavite? Kako ste mogli da to objavite? Ko je odgovoran, mora da podnese ostavku – pitao je Vlahović na Tviteru.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije