Povežite se sa nama

Društvo

TRAŽE OSTAVKU BRATIĆ: Završen protest ispred Ministarstva prosvjete, građani osuđuju ćutanje Vlade

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Grupa građana okupila se danas ispred Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, kod sjeverne tribine Stadiona Budućnosti zbog, kako navode, skandaloznih naimenovanja u školstvu.

Među okupljenima je veći broj predstavnika opozicionih parlamentarnih stranaka.

Prisutnima se obratio izvršni koordinator GI “21. Maj” Ljubomir Filipović poručivši da su na protestu svi u funkciji građana.

“Nećemo se pomiriti sa ovim što se dešava u Crnoj Gori”, kazao je Filipović.

Ispred Foruma slobodnih građana Luča, Nebojša Mrvaljević kazao je da Vlada unazađuje obrazovni sistem i budućnost mladih.

“Ne dopuštamo da realizujete velikosrpski nacionalizam. Vrijeme je za spas Crne Gore i odlazak Vlade”, poručio je Mrvaljević.

Predsjednik OO LP Podgorica Jovan Rabrenović ističe da je građane okupila velika nesreća.

“Crna Gora nikad nije bila crnja nego sad. Doživjela je da se u njenim institucijama nalaze ljudi koji podržavaju fašizam”, kaže Rabrenović.

Građanska i mirovna aktivistkinja Aida Petrović obratila se prisutnima i poručila da je Bratić pod pritiskom javnosti opozvala odluku o imenovanju Višnjić za v.d direktoricu škole u Baru.

“Bratić igra igru na štetu građana.To nije slučajnost, već sastavni dio politike. On treba da cijeni sve što joj je Crna Gora dala”, zaključuje Petrović.

Član Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković istakao je da su Bratić, Višnjić i njima slični samo marionete četništva i fašizma.

“Nije Bratić sama. Ona ima podršku svih ministara. Svaki poslanik vladajuće koalicije se zove Vesna Bratić. Samo smjena vlasti može biti promjena”, poručio je Zeković.

Nikola Zirojević, potporol SD-a Crne Gore ocjenjuje da je sramno njihovo saopštenje nakon smjene.

“Namjera Vesne Bratić je da dovodi kontroverzne ličnosti i to više ne može. Nije problem u slikama koje kruže, već je problem što je to osoba koja podržava fašističke ideje. Odlaskom Bratić mora poći i njen mentor Krivokapić”, kazao je Zirojević.

Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković saopštila je da Crna Gora nije sama i da će nas biti još više u njenu odbranu.

“Gradićemo Crnu Goru kao multietničku i građansku. Nećemo dopustiti četničku ideologiju. Ne tražimo da vole našu državu, nego da je poštuju. Kome se ne dopada znaju gdje su vrata, izdajnicima nema mjesta. Niko neće urušavati identitet Crne Gore. Neće biti “Velike Srbije”, neka svima to bude jasno!”, poručila je Stanković.

Draginja Vuksanović Stanković; Foto: gradski.me

Miodrag Živković predsjednik Savjeta “GI 21. maj” kazao je da dijeli zabrintost za Crnu Goru i da je fašisam nedopustiv.

“Crna Gora je izložena fašističkim idejama. Štitimo temeljne vrijednosti Crne Gore. Bez njih nema države. Za direktore se biraju oni koji su bili sastavni dio litija i po preporuci SPC. Traže da se u škole uvede vjeronauka, jer od cijelog obrazovnog sistema žele da naprave “bogosloviju”. Hitno saviti van snage sječu direktora i odluke o imenovanju novih”, zaključio je Živković.

koordinator GI “21. Maj” Ljubomir Filipović prisutnima je poručio da će biti još okupljanja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije