Povežite se sa nama

Politika

TREĆI: Sastanak vladajuće koalicije nakon praznika?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Novi sastanak vladajuće većine , prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznajima Dana, trebalo bi da bude održan nakon praznika, odnosno krajem ove sedmice.

Do sada su održana dva sastanka u cilju pronalaska rješenja za izlazak iz aktuelne političke krize, kako u izvršnoj tako i u zakonodavnoj vlasti, na inicijativu lidera Socijalističke narodne partije (SNP) i Demosa Vladimira Jokovića i Miodraga Lekića.

Dogovor je da treći sastanak organizuje funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Kako na prethodna dva sastanka nije došlo do većeg pomaka u pregovorima, Danilović je nakon posljednjeg sastanka, 6. jula, kazao da će se na narednom sastanku parlamentarne većine razmatrati tri mogućnosti i to izglasavanje nove vlade, rekonstrukciji postojeće ili će ostati status kvo.

Naglasio je kako ni rekonstrukcija, ni nova vlada neće i ne mogu biti nametnute, već da mogu samo biti dogovorene voljom 41 poslanika.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić je nakon posljednjeg sastanka kazao da je njihov predlog da se bira nova Vlada i da su predložili da novi premijer bude Miodrag Lekić iz koalicije „Mir je naša nacija“, a da bi funkciju predsjednika Skupštine mogao preuzeti neko iz DF-a, odnosno, koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Još se ne zna hoće li premijer učestvovati u razgovorima

U sastancima parlamentarne većine ne učestvuje premijer Zdravko Krivokapić niti se zna kako će se on u cijeloj toj priči postaviti.

Premijer Krivokapić nije odgovorio na pitanje Dana da li će se priključiti možda pregovorima i iznijeti svoj predlog/platformu za prevazilaženje aktuelne krize.

Paralelno sa sastankom vladajuće većine, a takođe u cilju prevazilaženja krize i pokušaja iznalaženja dogovora oko ključnih pitanja za koje je potrebna dvotrećinska većina, pokrenuo je i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Na tim pregovorima učestvuje kompletna opozicija ali ne i kompletna vlast zbog, kako su naveli, toga što žele da dođu do dogovora na sasgancima parlamentarne većine da bi mogli učestvovati sa konkretnim predlozima na sastanku vlast-opozicija.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije