Povežite se sa nama

Region

TUŽILAŠTVO U KRALJEVU: Nema dokaza da je Palma podvodio maloljetnice

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Više javno tužilaštvo u Kraljevu utvrdilo je da za sada nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka, zbog navodnog podvođenja žena u Jagodini, za koje je u aprilu čelnike tog grada javno, a prije svih Dragana Markovića Palmu, poslanika u Skupštini Srbije, optužila predsjednica Stranke slobode i pravdeMarinika Tepić.

U saopštenju ovog tužilaštva precizira se da u predmetu formiranom povodom navoda Tepićeve na konferenciji za novinare od 19. aprila – da su u prethodnom periodu više ženskih osoba bile žrtve podvođenja od strane službenih lica Gradske uprave Jagodina i da su pojedini političari iz Jagodine i Beograda koristili seksualne usluge tih žena, nakon izvršenih provjera preko MUP-a, za sada nema mjesta pokretanju krivičnog postupka povodom tih događaja, odnosno da za sada nema dokaza na osnovu kojih bi se pokrenuo postupak.

U tom smislu sačinjena je odgovarajuća javnotužilačka odluka, napominje se u saopštenju.

Tužilaštvo podsjeća da su u toku provjera, prikupljena obavještenja od 30 građana na koje je Tepić ukazala u svojim izjavama datim u tužilaštvu i pred organima gonjenja, a za koje se smatralo da imaju neposredna saznanja o krivičnom djelu i učiniocima ili da su koristili seksualne usluge navedenih ženskih osoba, odnosno da su učestvovala u njihovom podvođenju.

Ti građani su negirali da imaju bilo kakva saznanja i bilo kakvu vezu sa tim događajem, napominje tužilaštvo.

– S ozbirom na navedeno ovo tužilaštvo prilikom prikupljanja potrebnih obavještenja nije utvrdilo postojanje osnova sumnje i dokaze za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, za bilo koje krivično djelo, za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti ili na osnovu čega bi preduzelo druge dokazne radnje – napominje se u saopštenju.

Takođe se ukazuje da ova odluka nema svojstvo presuđenne stvari i da svaki građanin, uključujući lica koja su eventualno žrtve podvođenja u Jagodini, mogu podnijeti javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv određenih lica, za određeno krivično, djelo uz navođenje dokaza koji su im poznati, a vezani za konkretni krivično pravni događaj.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu preuzelo je slučaj Tepić – Marković od Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Ovu odluku Apelaciono tužilaštvo je donijelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, koje je formiralo ovaj predmet na osnovu medijskih izveštaja a potom naložilo policiji da prikupi sva potrebna obavještenja radi donošenja javno-tužilačke odluke.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije