Povežite se sa nama

Društvo

TVCG: „Ugovor potpisati kad se javnost upozna s njim“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Temeljni ugovor sa SPC treba da se potpiše kada javnost bude upoznata s njim i kada ne bude dileme da se njime ne dovode nacionalni interesi Crne Gore, saopštio je poslanik Građanskog pokreta URA, Miloš Konatar. On je , u emisiji „Argumenti“ na Televiziji Crne Gore, kazao da premijer Zdravko Krivokapić nepotpisivanjem Ugovora u Beogradu postupio odgovorno.

„Mnogo je nepoznanica, mi ne znamo tekst Ugovora, i mislimo da je Krivokapić postupio odgovorno što ga nije potpisao. Mislim da Ugovor treba da se potpiše u Crnoj Gori“, kazao je Konatar.

Kako je naveo, nema informaciju da li je potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović, bio upoznat sa saržajem Ugovora.

„Naša glavna kritika prethodne vlasti bila je nedostatak transparentnosti i donošenje odluka preko noći, mi moramo da promijenimo tu praksu. Samim tim što Ugovor nije potpisan, Krivokapić mijenja tu praksu“, rekao je Konatar u „Argumentima“

Istakao je da je siguran da Krivokapić ne bi potpisao nešto što je u suprotnosti sa interesima građanske Crne Gore.

Demokrate imaju stav da je takav jedan Ugovor potreban Crnoj Gori, saopštio je Danilo Šaranović.

„Smatramo da je realan, pravičan i logičan pristup da se Ugovor potpiše u Crnoj Gori. To je nešto što je u nadležnosti Vlade i Crkve, a sve što Vlada usaglasi, za nas je prihvatljivo“, rekao je Šaranović i dodao da mu je indikativno što su premijera kritikovali i oni koji su ga nazivali „apostolskim premijesrom“, ali i oni koji ga prozivaju da je „izdao crkvu“.

Marta Šćepanović (DPS) ocijenila je da se pitanje Temeljnog ugovora tiče svih nas, ali da se odgovori ne dobijaju ni od koga.

„Nemamo odgovor od Vlade, od zakonodavne vlasti, ne znamo ništa o Ugovoru. Ne ulazim u to čija je nadležnost, ali javnost i građani imaju pravo da znaju… Koje su to tajne u tom Ugovoru, znamo šta se dešavalo oko crkvene imovine i državne imovine, ali ovo mora da bude transparentno“, kazala je Šćepanović u „Argumentima“.

Pitanje nije zašto nije potpisan govor, već šta je premijer radio u Beogradu juče, smatra Genci Nimanbegu (Albanska lista).

„Nas ne čudi što je on bio u Beogradu, ova Vlada je krenula iz Ostroga, a on je stigao u Patrijaršiju. Mi u Crnoj Gori nemamo odlučnosti da kažemo jedni drugima istinu u oči… Za mene, kao predstavnika albanske zajednice, ovaj ustav je glavno slovo u Crnoj Gori, a tamo stoji da je Crna Gora građanska država“, kazao je on.

Nimanbegu je dodao da je aktuelna vlast sastavljena sastavljena od 97,5 pripadnika hrišćanske vjerospovijeti i to, kako smatra, ne oslikava stanje u Crnoj Gori.

„Išlo se put građanske države, ali se nije radilo na tome, to su veliki problemi“, istakao je predstavnik Albanske liste.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije