Povežite se sa nama

Društvo

U JPU „ĐINA VRBICA“: Ministarstvo provjerava regularnost izbora Slavke Bošković

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta provjeriće regularnost izbora predsjednika sindikata u JPU „Đina Vrbica“, piše Dan.

Grupa zaposlenih te ustanove tvrdi da je dosadašnja predsjednica Sindikata Slavka Bošković dobila novi mandat na sjednici bez kvoruma uz pomoć glasova sa Vajbera šta smatraju da je neregularno.

“Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta o konkretnom slučaju saznalo je iz medija. Mi ćemo o daljim koracima odlučiti nakon što detaljnije razmotrimo čitav slučaj”, najavili su u ministarstvu.

Predsjednik Gradskog odbora sindikata prosvjete Podgorica Slobodan Savović pozvao je zaposlene iz JPU „Đina Vrbica’ da dostave dokaze o eventualno neregularnom izboru predsjednika sindikata u njihovoj ustanovi i da utvrde slijed događaja da istina izađe na vidjelo.

“Moja nadležnost je da li su izbori sprovedeni u skladu sa statutom, pravilima, uputstvima i posebnim uputstvima u slučaju korone. Da bih mogao to da uradim neko mora da me upozori na to što se desilo. Ako je izbor izvršen na neki drugi način izbori se ponavljaju. Izvršni odbor bira v.d. sindikata, ali se izbori moraju ponoviti. Pozivam kolege da slobodno i argumentovano iznesu sve što imaju. Dok nemam dokaza, ne mogu ništa da radim”, kazao je Savović.

Savović ističe da se izbori sprovode u skladu sa statutom sindikata, pravilima organizacije rada sindikalne organizacije i uputstvima Glavnog odbora za sprovođenje izbora.

“Zbog korone dodijeljena su dodatna uputstva zbog nemogućnosti sastajanja i održavanja sjednica u većem broju. Nakon izbora svaka sindikalna organizacija dužna je da dostavi izvještaj o izborima Gradskom odboru i u njemu se konstatuje da li je bilo kvoruma, kako su glasali, ko je predlog za predsjednika… Taj izvještaj još nijesmo dobili od vrtića. Bilo koji član sindikata, koji sumnja u izborni proces može da se obrati meni ili bilo kome iz Gradskog odbora sindikata prosvjete. Pozivam kolege da me kontaktiraju i razgovaramo, te da odredimo redosled poteza. Kada dobijemo izvještaj imaćemo više podataka. Svaki član je dužan da ukaže na eventualnne propuste u postupku. Dok konkretno ne budem imao primjedbe i izvještaj ne mogu da kažem šta se desilo i da li se glasalo u skladu sa uputstvima”, ističe Savović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije